Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bayer Zsolt a tüntetők ellen tüntetne

Ez a cikk több mint 5 éves.

Mondhatni, a legjobbkor szólalt meg a Békemenetek ura: Bayer Zsolt ma tömör felhívást tett közzé blogján, amiben kifejti, hogy kezd már elege lenni „ezekből”.

Hogy kikből?

„Az őrjöngő, felakasztással fenyegető, törő-zúzó szar lumpenprolikból, meg az ennek örvendező médiagecikből, soros-csicskákból, mama kedvenceiből, fröccsöntött forradalmárokból. Készüljetek!”

A lumpenprolizás Bayer Zsoltnál tulajdonképpen megszokott elem, bár nem biztos, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor dolgozók jogaiért, az igazságszolgáltatás függetlenségéért, az egyetemi autonómiáért és hasonló horderejű dolgokért állnak ki az emberek az utcára, ez a legpraktikusabb megfogalmazás – de a biztonság kedvéért azért mozgósít is, hiszen elege van, úgyhogy így folytatja írását:

„Lassan ideje tennünk egy sétát, ahogy szoktunk! Se erőszak, se hőzöngés, se füstbomba, se dobálás, se törés-zúzás, se rendőrök elleni támadás – csak méltóságteljes, nyugodt erő. Ahogy szoktuk. Készüljetek! Elpofátlanodtak a kereszténygyűlölők, karácsonyutálók, kinyílt a pofájuk a Lenin-fiúknak. Készüljetek!”

Hogy mire, azt még nem fejtette ki, de azért sejthető, hogy egy kiadós Békemenetet helyezett kilátásba… Ahogy szokták.