Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az elnémítások törvényjavaslata

Ez a cikk több mint 5 éves.

A rabszolgatörvénynek nemcsak a tartalmi elemi verték ki a biztosítékot az érintetteknél, hanem azt az utat is óriási felháborodások övezték, amelynek a végén jelen állás szerint szerdán parlamenti szavazásra bocsátják majd a javaslatot. Az érdeképpviseletek már a javaslat benyújtásakor is az egyeztetést hiányolták a kormánypárt részéről, ez a helyzet pedig csak fokozódott a későbbi viták és tárgyalások során.

Mint emlékezetes, a módosítás országgyűlési vitájára alig néhány fideszes képviselő ment be – közülük is a tervezetet benyújtó Kósa Lajos hosszas laptopbámulása marad emlékezetes, miközben az ellenzéki képviselők számon kérik. Majd maga az éjszakába nyúló ülés is nagy port kavart, miután Lezsák Sándor levezető elnök egyszerűen megvonta a szót a felszólaló ellenzéki képviselőktől.

Kedd délelőtt pedig az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottsága a javaslat kisebb módosítását tárgyalta, amikor a Népszava értesülése szerint a szakszervezeti képviselők felszólalását leszavazták a bizottságban többségben lévő kormánypártiak.