Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Mi egy szeretetközösség vagyunk”

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kicsivel 9 óra előtt Márki-Zay Péter már meg is tartotta gyorsértkelését a választási eredményről (a feldolgozottság 96 százalékos, a független jelölt 57,5 százalékkal áll az élen).

Márki-Zay Péter elsőként valamennyi hódmezővásárhelyinek megköszönte az aktivitást, és azt, hogy

„részt vettek egy olyan társasjátékban, amit úgy hívnak, demokrácia.”

Ez a legfontosabb értékeink egyike, mondta a független jelölt, aki szerint a mai nap legnagyobb tanulsága és legfontosabb üzenete az, hogy „ma még van demokrácia, el tudunk menni, és ki tudjuk fejezni a véleményünket.”

A második csoport, akiket köszöntött, azok a közalkalmazottak és magánemberek voltak, akik részt vettek a választás lebonyolításában:

„Nyilvánvaló, hogy a Fidesz és az önkormányzat tagjai is rászánták az egész napjukat erre a választásra, köszönjük meg nekik is, és mindenkinek.”

Márki-Zay megköszönte továbbá a segítséget minden őt támogató aktivistának, tanácsadónak, magánembereknek, az őt, mint független jelöltet támogató ellenzéki pártoknak, a sajtónak, és persze a családjának is.

Mi egy szeretetközösség vagyunk – mondta Hódmezővásárhely új polgármestere.

Külön kiemelte, hogy nem csak vásárhelyiek segítették az 52 napos kampányban, országszerte rengetegen támogatták, mert érezték, hogy Hódmezővásárhely ügye most az egész ország ügye.

„Értünk dobogott az ország szíve.”

Márki-Zay azt is elmondta, olyanok is voltak, akik külön ezért a választásért utaztak külföldről haza, például Svájcból.

A demokrácia az egyik legfontosabb értékünk, ne hagyjuk elveszni, gyakoroljuk – üzente Márki-Zay Péter, aki szerint Hódmezővásárhely ma példát mutatott az egész országnak.

„Ma új időszámítás kezdődik. Ez a rendszerváltás hangulata. Mi vagyunk többen.”

Márki-Zay azt is elmondta annyi migránst se fog beengedni mint Rogán Antal. Azt is mondta „egy kiábrándult fideszes vagyok akinek nincs kastélya”, és ő egy nem korrupt Fideszt képvisel.