Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

Ha a választásra jogosultak 60 százaléka elmegy szavazni, leváltható a helyi hatalom – így zárta tegnap kampányát Márki-Zay Péter

Tegnap mintegy 1000 fős tömeg előtt zárta kampányát a független polgármesterjelölt, Márki-Zay Péter.

A politikus beszélt többek között az egészségügy és a sajtószabadság katasztrofális helyzetéről, és elítélte a kormánypárt által alkalmazott megfélemlítési és gyűlöletkeltő technikákat (megemlítve a városban felszerelt kamerarendszert és a támogatóit listázó szórólapot is). Fontos feladatként emelte ki a korrupció felszámolását és az átláthatóság biztosítását, emellett pedig ígértet tett arra, hogy megválasztása esetén – bár továbbra is a Fidesz marad hatalmi pozícióban – ki fog állani a kirúgással és megfélemlítéssel zsarolt közalkalmazottak mellett.

A helyi ügyek közül programja sarkalatos pontjaként kiemelte az építményadó eltörlését, valamint a hódmezővásárhelyi Kossuth tér zöld területeire tervezett könyvtár építésének megakadályozását, és zárt közösségi helyek létesítését a helyiek számára.

Márki-Zay azzal zárta beszédét, hogy ha a választásra jogosultak 60 százaléka elmegy holnap szavazni, szerinte sikerülni fog a helyi hatalom leváltása.

„Ne hagyjuk, hogy Lázár János nevessen a végén!” – mondta a politikus.

Tegnapi élő közvetítésünk az eseményről: