Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha a választásra jogosultak 60 százaléka elmegy szavazni, leváltható a helyi hatalom – így zárta tegnap kampányát Márki-Zay Péter

Ez a cikk több mint 6 éves.

Tegnap mintegy 1000 fős tömeg előtt zárta kampányát a független polgármesterjelölt, Márki-Zay Péter.

A politikus beszélt többek között az egészségügy és a sajtószabadság katasztrofális helyzetéről, és elítélte a kormánypárt által alkalmazott megfélemlítési és gyűlöletkeltő technikákat (megemlítve a városban felszerelt kamerarendszert és a támogatóit listázó szórólapot is). Fontos feladatként emelte ki a korrupció felszámolását és az átláthatóság biztosítását, emellett pedig ígértet tett arra, hogy megválasztása esetén – bár továbbra is a Fidesz marad hatalmi pozícióban – ki fog állani a kirúgással és megfélemlítéssel zsarolt közalkalmazottak mellett.

A helyi ügyek közül programja sarkalatos pontjaként kiemelte az építményadó eltörlését, valamint a hódmezővásárhelyi Kossuth tér zöld területeire tervezett könyvtár építésének megakadályozását, és zárt közösségi helyek létesítését a helyiek számára.

Márki-Zay azzal zárta beszédét, hogy ha a választásra jogosultak 60 százaléka elmegy holnap szavazni, szerinte sikerülni fog a helyi hatalom leváltása.

„Ne hagyjuk, hogy Lázár János nevessen a végén!” – mondta a politikus.

Tegnapi élő közvetítésünk az eseményről: