Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megszüntetné a CEU a népszerű menekültoktatási programját, tiltakoznak a diákok

Ez a cikk több mint 1 éves.

Az elsődlegesen Bécsben, de a budapesti kampuszát is használó Közép-Európai Egyetem vezetése egyoldalúan bejelentette, hogy megszüntetik a népszerű menekültoktatási programjukat, az OLIve-t – számoltak be lapunknak az egyetem diákjai.

Az OLIve (Open Learning Initiative) kezdeményezés 2015-ben indult az egyetemen, és az azóta eltelt években több mint 1400 menekült diák tanulhatott a program segítségével. Az egyetemi előkészítő kurzusokon résztvevőknek a 70 százaléka sikeresen be is jutott valamelyik képzésre. A program keretében jelenleg is több mint 60 diák tanulhat Budapesten. A résztvevőknek számos más módon, például tanácsadással és nyelvoktatással is segítettek.

A kezdeményezésben részt vevők szerint az egyetem vezetése egyoldalúan döntött a program megszüntetéséről, a döntést Shalini Randeria rektor e-mailben tudatta az egyetem polgáraival január 19-én. Ugyanezen a napon az oktatási program vezetőjét is elbocsátotta az egyetem.

Számos diák érthetetlenül áll a döntés előtt, hiszen a program az utóbbi években rendkívül népszerűnek és eredményesnek bizonyult, a tavalyi évben a jelentkezések és az indított képzések tekintetében is rekordot döntöttek. A döntés ellen az egyetem közösségének több tagja is tiltakozott, péntek délután demonstrációt is tartottak az egyetemen.