Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

20 év után az Indamedia elbocsájtotta Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét

Ez a cikk több mint 1 éves.

Munkáltatói kezdeményezésre több mint 20 év közös munka után a cégvezetés eltávolítja Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét – számolt be róla a Média1. A hírportál azt is megtudta, hogy Domokos nem maga kívánt távozni, azt az Indamedia főnöksége kezdeményezte, bár formálisan végül közös megegyezéssel kerül sor erre.

Az Indamedia cégcsoport nemrég megjelent közleménye alapján Illisz Lászlót, az Inforádió jelenlegi felelős szerkesztőjét nevezik ki üzletfejlesztési- és tartalomfejlesztési igazgatónak a Napi.hu élére. Az új vezető kinevezésének időpontját a közlemény nem tartalmazta. Illisz feladata a közlemény alapján az lesz, hogy még az idén átmárkázza és megújítsa a portált. A közleményben Ziegler Gábor, az Indamedia vezérigazgatója és társtulajdonosa hozzátette, hogy Illisztől azt is várják, hogy

„a Napi.hu – megőrizve jelenlegi értékeit – szélesítse a tartalomkínálatot, aktuális, elemző cikkeivel még jobban képes legyen megszólítani a felsővezetőket éppúgy, mint a hazai kkv-szektor szereplőit”.

A hírportál megállapította, hogy Illisz nem tekinthető teljes egészében Domokos utódjának, hiszen ő gyakorlatilag egy menedzseri pozíciót kap majd. Tavaly egyébként az Indamedia még nagyon elégedett volt Domokos László teljesítményével, Starcz Ákos, az Index.hu vezérigazgatója Domokosra bízta volna a hírportál gazdasági rovatát.

A Media1 információi szerint Domokos kirúgása kollektív felháborodást váltott ki a Napi.hu szerkesztőségében, az újságírók pedig az Index-hez hasonló átalakulástól tartanak. Értesülésiek szerint miután Mucsányi Marianna, az Indamedia tartalomfejlesztési igazgatója  észlelte a kirúgással kapcsolatos közhangulatot, személyes elbeszélgetéseket kért az újságíróktól.

A Media1 úgy tudja, a Napi.hu stábjából többen már le is töltötték az internetről a felmondásra szolgáló űrlapot két féle változatban: az egyik közös megegyezésről szól, a másik munkavállalói felmondásról. Hogy végül melyiket írják alá, az a találkozókon dől majd el.

Címlapkép: A Napi.hu főoldala 2022. 10. 18-án. Forrás: Napi.hu