Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megszorító intézkedéseket vezetett be a kormány, Paks 2-re és a Liget-projektre is kevesebb pénz jut

Ez a cikk több mint 1 éves.

„Államháztartási stabilizációs intézkedéseket” vezetett be a kormány, amelyek többek közt a Paks 2-re és a Liget-projektre szánt pénzt is csökkentik. A Magyar Közlöny hétfői számából az is kiderül, a kormány összesen 415 milliárdos zárolási kötelezettséget ró a minisztériumokra.

Kevesebb pénz fog jutni a fiatalok vezetői engedélyének megszerzésével összefüggő hozzájárulásra, a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatására és a GYES-en és GYED-en lévő hallgatók hitelének célzott támogatására is.

Ezentúl megvágták a szociálpolitikai menetdíj támogatására, a Paks II. Zrt és az Exim Bank Zrt. tőkeemelésére, valamint a Liget Budapest projektre szánt pénzt is.

A legtöbbet Paks 2-n fog spórolni a kormány, ebből a beruházásból 100 milliárd forintot vontak ki. A Liget-projektre nagyjából 14 milliárd forinttal fognak kevesebbet költeni.

A minisztériumok közül a legmagasabb zárolási kötelezettséget a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztériumra rótták ki, ennek összege 75 milliárd. 66 milliárdos zárolási kötelezettséggel dobogós a Miniszterelnökség (élén Gulyás Gergely) és a Belügyminisztérium (élén Pintér Sándor). Őket követi a sorban a 45 milliárdos zárolási kötelezettséggel bíró Rogán Antal vezetett Miniszterelnökségi Kabinetiroda.

A kormány gondoskodott arról, hogy a megszorítások a nyugdíjbiztosítási alapot, a rezsivédelmi alapot és a honvédelmi alapot ne érintsék.

Forrás: Magyar Közlöny