Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pedofil bűncselekménnyel vádolják András herceget, Jeffrey Epstein közeli barátját

Ez a cikk több mint 2 éves.

A milliárdos Jeffrey Epstein, aki 2019-ben váratlanul elhunyt börtöncellájában, és akit kiskorúak prostitúcióra való kényszerítésével és nemi erőszakkal vádoltak, közeli kapcsolatban állt András herceggel, Erzsébet királynő fiával. Korábban is felröppent a hír, hogy az Epstein-kör tagjaként András herceg is kiskorú lányokat erőszakolt, amit a herceg egy BBC-s interjúban egyértelműen letagadott és elmondta, mennyire bánja, hogy jó viszonyt ápolt Epsteinnel.

A BBC interjúja András herceggel, melyben tagadta az őt ért vádakat.

Virginia Guiffre viszont állítja, hogy 17 évesen megerőszakolta András herceg, méghozzá Epstein kastélyában, és ezért be is perli a királyi család tagját. Guiffre elmondása szerint Londonban és New Yorkban, sőt, Epstein magánszigetén is megerőszakolta András herceg és azért perel most Manhattanben, mert ott még nem évült el a 2001-ben történt bűncselekmény. A vád  kártérítést követel.

„Húsz évvel ezelőtt András herceg gazdagsága, hatalma, helyzete és kapcsolatai lehetővé tették számára, hogy bántalmazzon egy megrémült, kiszolgáltatott gyereket, akinek nem volt senkije, aki megvédhette volna őt. Itt az ideje, hogy felelősségre vonják.” – szól a bírósági kereset. 

András herceg azt is letagadta hírhedt BBC-s interjújában, hogy egyáltalán ismeri Guiffret. „Kategorikusan kijelenthetem, hogy ez soha nem történt meg” – mondta Andrew a nemi erőszak vádjáról. Az interjú után a herceg felhagyott királyi feladatköreivel.

„Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést. Anyaként és feleségként a családom az első. Tudom, hogy emiatt a cselekedet miatt András herceg és helyetteseinek további támadásainak leszek kitéve. De tudtam, hogy ha nem intézkedem, futni hagyom őket és cserbenhagyom áldozataikat.” – nyilatkozta Virgina Guiffre. 

Guiffre azt is elmondta, hogy Epstein, András herceg és Epstein kerítője, Ghislaine Maxwell a befolyásos kapcsolathálójukkal fenyegették őt. Jeffrey Epstein közös képen szerepelt Bill Clinton és Donald Trump ex-elnökökkel is. Maxwell novemberben áll a manhattani bíróság elé, a manhattani ügyészek pedig hamarosan András herceget is kihallgatják. Az Epstein áldozatait képviselő ügyvéd, Brad Edwards azt nyilatkozta, hogy a herceg ritkán válaszol a hatóságok megkeresésére:

„Mindig az a benyomásom támadt, hogy függetlenül attól, hogy büntethető-e  vagy sem, minden bizonnyal úgy viselkedik, mint aki nem az.” – mondta Edwards.

Címlapkép: Wikimedia Commons