Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Frissítve: újabb mesekönyvet ért támadás

Ez a cikk több mint 2 éves.

Frissítve, 2021.07.08., 13:57: A cikk korábbi címében tévesen állítottuk, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal a homofób törvénymódosító alapján büntette 250 ezer forintra a könyvforgalmazót. A bírságot valójában a hivatal „fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény” alapján rótta ki. A hibáért elnézést kérünk, a címet javítottuk.

250 ezer forintra büntették a Micsoda család! című mesekönyv egyik forgalmazóját. Ezt Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott jelentette be a Hír TV-ben. A politikus törvénysértéssel vádolta a forgalmazót, mert szerinte nem jelölte meg egyértelműen, hogy a mesekönyv a „normálistól” eltérő családokat jelenít meg – derül ki a Szivárványcsaládokért Alapítvány Facebook-posztjából.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány szerint „a mesekönyv egyszerű, mindennapos történéseket mutat be, a szülők szexualitása nem is téma benne” és az, hogy nem hetero- hanem szivárványcsaládokról szól már a könyv borítójából kiderül, tehát igenis fel van tüntetve.

Az alapítvány Tarnai Richárd azon mondatára is reagált, miszerint inkább Ázsiában és Afrikában kéne „érzékenyíteni”: szerintük igenis van tennivaló Magyarországon, például nem kéne 250 ezer forintra büntetni egy könyvforgalmazót egy mesekönyvért és az is fontos lenne, hogy „a kormány ne hagyjon magára 100 ezer gyereket, akik az iskolai ismeretterjesztő órák betiltása miatt segítség nélkül maradnak, éppen amikor a legnagyobb szükségük lenne rá”. A bejegyzés végén emlékeztettek arra is, hogy az Ipsos felmérése szerint „a magyarok 62%-a szerint az azonos nemű szülők ugyanolyan jó szülők, mint az eltérő neműek”.

Eközben Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere arról számolt be Facebook-oldalán, hogy „letörték és szétszaggatták a tegnapi testületi ülésen a házasságkötő teremre kihelyezett pride zászlót” és „persze mindezt bátran, nyíltan vállalva a véleményüket – az éj leple alatt”.