Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bayer Zsolt 5 forintosokban akart fizetni Hadházynak, végül végrehajtónak kellett beszednie a büntetést

Ez a cikk több mint 2 éves.

„A végrehajtó végül bevasalta Bayer Zsolton azt a 300 ezer forintomat, amit az ellene indított perben ítélt meg a bíróság” – írja Facebook oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Bayer ellen még 2017-ben indított személyiségi jogi peres eljárást Hadházy, amiért a Hírt TV műsorvezetője, és a Magyar Nemzet rendszeres szerzője (egyben a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének büszke tulajdonosa) akkor blogján azt írta:

„át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli.”

Illetve azt, hogy:

„Ezek a taknyok eo ipso ilyenek, és pontosan ezen a helyiértéken kell kezelni Hadházy összes eddigi »tájékoztatóját« a korrupcióról, ezen a helyiértéken kell kezelni ezt a mocskos gazembert. És nagyon helyes: leperelni róla a gatyát is, tanulja meg végre, hol a határ.”

Bayer Zsoltot akkor 300 ezer forintos sérelem díj megfizetésére ítélte a bíróság. A publicista ekkor először gyűjtésbe kezdett a támogatóitól, majd azt ígérte, hogy az összeget 5 forintosokban fogja bedobni Hadházy kertjébe. Mikor kiderült, hogy a bedobandó összeg súlya pénzérmékben a 250 kilót is meghaladná, inkább támogatóit kérte meg arra, hogy küldjenek neki érméket.

Amikor azonban Hadházy jelezte neki, hogy maximum 50 forgalmi érmét köteles elfogadni bárkitől, Bayer a Kúriáig vitte az ügyet annak ellenére, hogy korábban azt ígérte, nem fog fellebbezni.

A Kúria végül helyben hagyta az ítéletet és Bayert a 300 ezer forintos büntetés megfizetésére kötelezte, aminek ez év januárjáig sem tett eleget, így Hadházy végrehajtást kért.

A végrehajtás megtörténtéről a független képviselő a mai napon számolt be a közösségi oldalán, ahol megírta azt is, Bayernek végül 379 ezer forintot kellett megfizetnie a végrehajtási költségekkel együtt. Hadházy Ákos az ügy kapcsán úgy fogalmaz:

„Természetesen az igazi cél nem maga az összeg behajtása volt. Hanem az, hogy ez az ember legalább egyszer az életben érezze azt, milyen az, ha a dolgoknak következménye van. Nyilvánvaló, hogy nem fogja őt az összeg földhöz vágni, épp most fogadtak el a gazdái egy olyan törvényt, ami alapján potom pénzért megvásárolhatja a Várban potom pénzért bérelt lakását”

-utalva a Fidesz által múlt kedden elfogadott lakástörvényre, amit azután, hogy az ellen kormányhoz hű önkormányzatok is felszólaltak úgy fogalmaztak át, hogy az kizárólag a budai várnegyedben található lakásokra vonatkozik. Bayer Zsolt is itt él nyomott árú önkormányzati ingatlanban, aminek 30 százalékos áron való megvásárlására a múlt heti törvény alapján lehetősége nyílik.

Hadházy Ákos Facebook posztja:

 

Címlapkép: Hír TV / Youtube