Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bayer mégis miért hallgatott évtizedekig régi harcostársa pedofíliájáról, és hogy jön ez most Szájerhez?

Ez a cikk több mint 3 éves.

Hát ha az elmúlt napokban az ország nagy része önfeledten kuncoghatott Szájer József ereszcsatornás kalandjain, akkor Bayer Zsoltnak sikerült ezt a kis ártatlan örömöt elrontania. Csütörtök este, a Hír TV Háttérkép c. műsorában a kormánypárti véleményvezér két vendége (Bogár László és Boros Imre) társaságában tárgyalta ki az ügyet, egy adott ponton pedig „anekdotázni” kezdett.

Méghozzá arról – ahogy azt a 444 kiszúrta -, hogy húsz évvel ezelőtt egy „egykorvolt barátunk, harcostársunk” egy tizenkét órás autóút során megvallotta neki, hogy meleg, majd két évvel később arról beszélt, azért szeret Thaiföldre járni, mert ott „kisfiúk is rendelkezésre állnak”.

Mindezt annak a tételmondatának alátámasztására használta, miszerint „az elfajzás bármely formája az biztos, hogy egy lefelé tartó spirál”. (A hivatkozott rész az alábbi videóban 7:30-tól kezdődik.)

Frissítés (23:50) – Bayer visszakozott a vádaktól

Személyes blogján közzétett bejegyzésében Bayer visszakozott a műsorban megfogalmazott vádaktól, félreértésre hivatkozva:

„Én ezt nevezett „egykorvolt barátomnak és harcostársamnak” – akivel határon túli magyarok és úgy általában nemzetpolitikai ügyekben hosszú éveken át együtt harcoltunk – készséggel elhiszem. Ugyanis nincs okom kételkedni a szavában. Nyilván az annak idején „fiatal fiúkról” szóló történeteket mi értettük félre – kétségtelen, hozzánk képest egy 18 éves fiú már akkor is „nagyon fiatal” volt.”

Ezen a ponton álljon meg a verekedés, ennek már fele sem tréfa, a Bayer által felemlegetett történetnek ugyanis semmi köze nincs ahhoz a kontextushoz, amelyben most elhangzott, vagyis a Szájer-botrányhoz. És felsorolhatatlan számú problémát is felvet:

  1. Az van, hogy a pedofília és a homoszexualitás egymástól nagyon eltérő dolgok. Az, amit Szájer József csinált, eddigi tudásunk és a belga ügyészségi nyilatkozatok szerint egy egyszerű konszenzuális szexuális aktus felnőtt emberek között. Több felnőtt ember között, mint az nagy átlagban történni szokott, de a különbség ennyi, a létszám. (Ha Bayernek tudomása van ennél többről, akkor szóljon.) Eközben Thaiföldre járni, hogy kisfiúk „rendelkezésre” álljanak, egy bűncselekmény. Ráadásul a prostitúciónak egy különösen undorító formája, ahol beleegyezési képességgel nem rendelkező kiskorúakon tesznek erőszakot jellemzően jól szituált felnőttek.
  2. A kettőt összemosni nemcsak felháborító, undorító és sértő minden homoszexuális, és valójában minden heteroszexuális emberre nézve – a pedofil emberek ugyanis eshetnek mindkét kategóriába, de ettől még a pedofília sem az azonos, sem az eltérő nemű emberek közötti konszenzuális szexhez nem válik hasonlatossá.  De az összemosás elsősorban a pedofília áldozatainak semmibe vétele. Ezek az áldozatok nem önszántukból vesznek részt egy „polgári erkölcsökön” kívül eső szexuális afférban, hanem önrendelkezési joguktól megfosztva, erőszakot tesznek rajtuk, árucikként, tárgyként kizsákmányolják őket. Aki a pedofília áldozatait egy csoportos szex felnőtt résztvevőihez hasonlítja, az nem tesz mást, mint beletörli a lábát az áldozatokba, relativizálja szenvedésüket és az őket ért atrocitás súlyosságát.
  3. Mindezek fényében az már szinte mellékes kérdésnek tűnik, hogy ha Bayer Zsolt  húsz esztendeje tudja, hogy „egykorvolt harcostársa” kiskorúakkal él vissza szexuálisan, akkor mégis mi a jó büdös francért hallgatott erről. Miközben mindezt a húsz esztendőt erkölcsi prédikációkkal töltötte (még a pápánál is magasabb autoritásként), egyszer sem érezte úgy, hogy talán védelmet érdemelnének ezen „egykorvolt harcostárs” potenciális áldozatai?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az, amit Szájer József csinált, nem „az elfajzás spirálján” található, vagyis hát, csak annyiban, amennyiben a lelki békét torzító keserűség lehet, ha valakinek önmagát rejtegetnie kell, ártatlan szexuális vonzalmait kendőznie kell a magasabb politikai cél érdekében. De mindez semmi ahhoz az „elfajzáshoz” képest, amit az követ el, aki képes évtizedeken keresztül szemet hunyni gyerekek szexuális kizsákmányolása fölött.

Ha valaki „hibás szerkezetű” ember – hogy a műsorban szintén megszólaló Bogár Lászlót idézzük -, akkor az nem egy rejtőzködő meleg, aki titokban idegen felnőttek közé jár, hogy rejtve megélhesse azt, aminek megéléséhez egyébként minden joga meglenne, ha „politikai családja” nem fosztaná őt meg ettől a jogától, hanem az, aki valami rosszul értelmezett bajtársiasságból – vagy isten tudja, milyen megfontolásból – gyerekeken tett erőszakról hallgat.

Szél Bernadett feljelentést tesz

A független országgyűlési képviselő percekkel ezelőtt jelentette be, hogy a Bayer által felemlegetett pedofília eset kapcsán ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, illetve kezdeményezi Bayer Zsolt tanúként való meghallgatását.

Ez konkrétan pedofília és saját bevallása szerint Bayer 20 éve tudja. Én viszont haladéktalanul feljelentést teszek…

Posted by Szél Bernadett on Friday, December 4, 2020

Frissítés 1 (9:55) – Szabó Tímea szintén feljelentést tesz.

Újabb pedofilbotrány a Fideszben, és ezt 30 éve tudják! Feljelentést teszek, Bayer Zsolt meg mesélje el a rendőrségen,…

Posted by Szabó Tímea on Friday, December 4, 2020

Frissítés 2 (16:15)

A fenti véleményszöveg megjelenése után pár órával a kormánypárti Pesti Srácok egy cikket közölt, amelyben arról írt, hogy Bayer egy Magyar Hangnál dolgozó újságíróra utalt, az „egykorvolt barát, harcostárs” megnevezése alatt. A portál fel is hívta az újságírót, aki elismerte, hogy annak idején valóban beszélgetett magánéletéről Bayerrel, ám tagadta, hogy valaha is szexuális kapcsolatot létesített volna kiskorúakkal.

Az ügyben a Magyar Hang szerkesztősége is megszólalt, a György Zsombor főszerkesztő által jegyzett közlemény úgy fogalmaz:

„(k)ollégánk egyértelművé tette: semmilyen törvénysértést nem követett el, soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, sem itthon, sem más országban. Ezen túlmenően a magánélete senkire sem tartozik. Ellentétben a brüsszeli éjszakában bujkáló fideszesekkel, neki nincs rejtegetnivalója. Mondani sem kell: a pedofíliát, emberek kizsákmányolását, életük megnyomorítását mélyen elítéljük.

Bayer Zsolt, a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa hibázott. Szájer József botrányát úgy facsarta ki, hogy ő került bajba. Azt állította, hogy bűncselekmény jutott tudomására, ám nem tett semmit, nem értesítette a hatóságokat, így ha a történet igaz lenne, ő maga válna bűnössé, morális értelemben mindenképp. A képmutató, velejéig romlott Fidesz mocskos hadjáratba kezdett egyetlen célja érdekében, hogy megőrizze hatalmát. Most egy ember aljas megtámadásával a Magyar Hang és a kritikus magyar sajtó ellen is újabb, megtervezett akció indult. Mi nem akarjuk, hogy a közbeszéd színvonala az ő szintjükre zuhanjon, hogy a ránk szakadó társadalmi problémák helyett rágalmazásokkal legyen tele minden. Ebben a játszmában semmi sem drága nekik, az ember a legkevésbé. De ez nem a mi világunk. Mi nem ilyen országban akarunk élni. És ezzel egyre többen vannak így.

Készen állunk, hogy minden felmerülő kérdésre őszintén válaszoljunk, és megtesszük a jogi lépéseket.”

Mindezek fényében a fenti véleményszövegben írtakat még érvényesebbnek tűnnek: a homoszexualitás és a pedofília nagyon különböző dolgok; egy lapon említésük durván félrevezető és egyenértékű a pedofília áldozatainak semmibe vételével és a homoszexuális emberek megbélyegzésével; a konkrét vád igazságtartalmától függetlenül (a konkrét vádat az érintett tagadja) igaz, hogy pedofília egy súlyos bűncselekmény, amelynek az ember nem falazhat, ha a gyanú tényleg felmerül, akkor arról nem húsz évvel később beszél egy felelős ember, hanem hatóságokhoz fordul. (PSZI)