Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemondott Dorosz Dávid budapesti főpolgármester-helyettes, hogy Orbán leváltásáért küzdjön

Ez a cikk több mint 3 éves.

Frissítés:

Karácsony Gergely főpolgármester megköszönte Dorosznak az eddigi munkáját, és méltató szavakkal teletűzdel Facebook-bejegyzésben emlékezett meg munkásságáról. Mint írja:

„Dávidnak igaza van abban, amit levelében ír: Budapest jövője és az önkormányzatiság is tét a következő választáson. Dávid egyik kampányfőnökömként győzelemre segítette a tavalyi októberi főpolgármesteri kampányt, az ország egyik legjobb kampányszakembereként nagy szerepe kell, hogy legyen a 2022-es kormányváltó kampány sikerében is. És szükség lesz szaktudására a közös ellenzéki program klímavédelmi és fejlesztési fejezeteinek kidolgozásában.”

Este megkaptam Dorosz Dávid barátom lemondó levelét. Dávid azt a tiszteletreméltó döntést hozta, hogy a pozíció és…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, 19 November 2020

Korábban írtuk:

Dorosz Dávid, Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese csütörtök este benyújtotta lemondását Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének, erről a politikus Facebook bejegyzésben tájékoztatott.

Dorosz lépését azzal indokolta, hogy a kormányzati politikai nyomás, ami a főpolgármester-választás óta Budapestre nehezedett, azzal szüntethető meg a leghatékonyabban, ha 2022-ben kormányváltás lesz, ezért ennek óhajtja szentelni a további munkáját.

A mai napon az alábbi levélben benyújtom lemondásomat barátomnak, Karácsony Gergelynek. A kormány mindent megtesz, hogy…

Posted by Dorosz Dávid on Thursday, 19 November 2020

A leköszönő főpolgármester-helyettes 2019 novembere óta töltötte be tisztségét, ekkora választotta meg a Fővárosi Közgyűlés tisztségébe. Mint fogalmazott:

„Pár napja múlt egy éve, hogy elkezdtük megvalósítani a közös programunkat, a zöld, élhető, igazságos, sokszínű és szabad Budapestért. Amikor elkezdtük a munkát, tudtuk, hogy küzdelmes lesz. Számítottunk rá, hogy a kormány negédes szavak és mosolyok álcája mögött valójában gátolni, akadályozni fogja, hogy Budapest a választott útján fejlődhessen.
Az elmúlt egy évben így is néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben. Ilyen körülmények között még büszkébbek lehetünk az elért eredményekre. Budapest már ma is zöldebb és igazságosabb, mint egy évvel ezelőtt volt.”

Dorosz a 2013-ban létrejött Párbeszéd Magyarországért Párt (azóta Párbeszéd) tagja, nem régóta pedig elnökségi tagja. Dorosz új feladata lesz az országgyűlési választási felkészülés vezetése.

A leköszönő főpolgármester-helyettessel a Mérce év elején készített interjút, ebben a klímakatasztrófa elkerülésének módjáról és fontosságáról beszélt többek között.

Címlapkép: A fotót Dorosz Dávid bocsátotta rendelkezésünkre / Főpolgármesteri Hivatal