Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Niedermüller: 800 millióval károsította meg az előző vezetés és Bajkai az erzsébetvárosiakat

Ez a cikk több mint 3 éves.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros tavaly megválasztott polgármestere „Kiborultak a csontvázak a szekrényből Erzsébetvárosban – Hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás az ellenzéki vezetés által feltárt fideszes korrupciós ügyben” címen tartott online sajtótájékoztatót, a Fidesz erzsébetvárosi „ingatlan-panama” ügyében.

A polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, tavaly már a kampányban is megígérte, megválasztása esetén legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy feltárja azokat a korrupciós ügyeket, amelyek  közel 10 éven át az Erzsébetvárost vezető önkormányzat tevékenységéhez kapcsolódnak.

Ez a munka majdnem egy évet vett igénybe, de mostanra nagyon pontosan látják, milyen törvénytelenségek történtek, történhettek 2010 és 2019 között.

Éppen ezért az önkormányzat szerződést kötött Czeglédy és társai ügyvédi irodával hogy derítsék fel ezeket az ügyleteket – mondta el a polgármester.

Az elmúlt egy évben azokat a korrupciós ügyeket tárták fel, amik a legnagyobb kárt okozták Erzsébetvárosnak és az ott élő embereknek. Úgy tűnik, hogy legalább 4-5 nagy horderejű ügy van, amellyel kapcsolatban feljelentést tettek, amikkel kapcsolatban joggal számolhatnak súlyos következményekkel.

Az erzsébetvárosi ingatlanügyek áttekintésekor kiderült, hogy a volt fideszes városvezetés egy több mint 1 milliárd forint értékű ingatlanegyüttest összesen 300 millió forintért játszott át egy befektető részére. A kár 800 millió forint.

Ez volt az első olyan ügy, amit Niedermüller kezdeményezésére Czeglédy irodája derített fel, és amelyben büntetőjogi feljelentést is tettek. A feljelentés megalapozottságát a polgármester szerint az is mutatja, hogy a rendőrség megkezdte a nyomozást, végzi az ügylet felderítését csalás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés ügyében.

Ebben az ügyletben minden rendelkezésre álló információ szerint szerepet játszott az akkori alpolgármester, Bajkai István országgyűlési képviselő is.

Niedermüller elmondta, nagyon világossá szeretné tenni ezúttal is, hogy tolvajoknak, bűnözőknek és korrupt politikusoknak Erzsébetvárosban nincs helyük, ezeknek az embereknek a börtönben a helye. Bajkainak ugyanúgy szembe kell néznie az ellene felhozott vádakkal, mint mindenki másnak.

„Engem nem érdekel, hogy kisértékű vagy nagyértékű lopásról vagy korrupcióról van szó, mint ahogy az sem érdekel, hogy melyik párthoz vagy politikai mozgalomhoz tartozik.”

Niedermüller elmondta azt is, a mai sajtótájékoztatója az első rész volt, egy a fideszes erzsébetvárosi ingatlanmutyizások témájában tartandó sorozatban, amit a napokban továbbiak követnek majd.

Niedermüller Péter teljes sajtótájékoztatója:

 

Címlapkép: Facebook/ DK