Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Felfüggesztette az oktatást a kuratórium az SZFE-n, mert szerintük isznak és dohányoznak a diákok

Ez a cikk több mint 3 éves.

Felfüggesztik az oktatást a Színház- és Filmművészeti egyetem, ezt Rátóti Zoltán az SZFE-n honlapján közzé tett levélben közölte az egyetem polgáraival. A kuratórium levelében azt írják, az SZFE blokádja miatt az Egyetem új vezetői október elseje óta nem tudják elfoglalni hivatalukat, ezért nem látnak rá az oktatás tényleges folyamatára.

Szerintük szintén problémát okoz, hogy a diákok az „általuk megismert adatok alapján” a tűz és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak.

(Ezzel szemben az egyetem diákjai fényképekkel is igazoltan számoltak be arról, hogy nem csak a koronavírus járvány miatta fertőtlenítést végző szakembereket, de a karbantartókat is beengedték az épületbe, akik ott elvégezték a szükséges műveleteket.)

Emellett a kuratórium közleménye szerint az épületben (ahol egyébként hivatalosan kávézó és kollégium is működik) rendszeres az alkoholfogyasztás és a dohányzás.

Ezekről a körülményekről a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium tájékoztatta az Oktatási Hivatalt, amely a kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére szólította fel a fenntartó szervet, azaz a Vidnyánszky féle Színház és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumát.

Ezért ők úgy döntöttek, az őszi szünet után sem folytatódik az oktatás az egyetemen, az a „helyzet tisztázódásáig” felfüggesztésre kerül. Emellett a hivatali munkavégzés is kancellár által elrendelt otthoni munkavégzés szerint fog folytatódni november 1-től.

A levélben a kuratórium felkérte az egyetem diákjait képviselő HÖK vezetőjét, Csernai Mihályt és Upor Lászlót, hogy 3-3 tanárból és diákból álló delegációval vegyenek részt november 3-án a kuratóriummal való zárt tárgyaláson.

(A hallgatók több ízben is kifejtették már, hogy ők a kuratóriummal nem, csak a minisztériummal hajlandók tárgyalásba kezdeni, mivel a Vidnyánszky által vezetett szervet illegitimnek tekintik.)

(via HVG)

Címlapkép: kép: Mérce