Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Figyelmeztető sztrájkot tartottak az SZFE oktatói, bekérte a kuratórium a résztvevők nevét

Ez a cikk több mint 3 éves.
A mai napon a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága harmadik alkalommal ült tárgyalóasztalhoz, ahol ezúttal a kuratórium ügyvédje nem volt jelen, csak a munkáltatók. Megegyezés a mai napon sem született, a tárgyalások holnap folytatódnak – olvasható az SZFE közleményében.

Érdekes fejlemény ugyanakkor, hogy miután az egyetem dolgozói tegnap két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak (amely alatt az Ódry Színpadon az SZFE mellett kiálló nyilatkozatokat olvasták fel), ma reggel a fenntartó kuratórium az egyetem kancellárjától bekérte a figyelmeztető sztrájkban résztvevők név szerinti listáját.

A sztrájkbizottság azonban úgy gondolja, ezt a listát a munkáltatón kívül senkinek sem kötelesek kiadni, ezért arra kérték a kancellárt, jelezze ezt a kuratórium felé, és hívja fel a figyelmüket arra, hogy ezek az adatok kizárólag a bérszámfejtés céljaira használhatók fel. Ezt a feladatot viszont nem a kuratórium végzi el, a bérszámfejtés után pedig törölni kell az adatokat, ugyanis a törvény szerint nem tárolhatóak.

A sztrájkbizottság tagjai bejelentést tesznek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, véleményük szerint ugyanis már az adatok kikérése is jogszerűtlen, ebből következően se célja, se jogalapja nem volt azok átadásának.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az egyetem dolgozói öt pontban fogalmazták meg sztrájkköveteléseiket, melyek a következők:
1. Garantálják az alkotás, az oktatás és az egyetem szabadságát!
2. Állítsák vissza a szenátus modellváltás előtti jogköreit!
3. Az egyetem belső működését önrendelkező, demokratikus úton, a szenátuson keresztül az egyetemi közösség határozhassa meg!
4. Az egyetem rektorát, intézetvezetőit, osztályvezetőit demokratikus úton, a szenátusi képviseleten keresztül az egyetemi közösség választhassa meg!
5. Garantálják, hogy nem csökkentik az egyetem pénzügyi forrásait!
Címlapkép: Mérce