Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb két évig Fekete-Győr András vezetheti a Momentumot, tisztújított a párt

Ez a cikk több mint 3 éves.

Lejárt a Momentum elnökségének kétéves megbízatása, tisztújítást tartott ma a párt. A Momentum Facebook oldalán megköszönte előző elnökségének, Fekete-Győr Andrásnak, Donáth Annának, Berg Dánielnek, Buzinkay Györgynek és Hajnal Miklósnak az elmúlt két év munkáját. Hozzátették, mozgalmas két év van mögöttük, ami során egy városi kispártból országos középpárttá váltak.

A Momentum két évvel ezelőtt, az országgyűlési választásokon a szavazatok 3%-át szerezte meg, a tavalyi Európai Parlamenti választásokon már a voksok 10%-át zsebelték be, az önkormányzati választásokon már Baja, Göd a IV., VI. és VIII. kerület polgármesterét is ők adták. Ahogy írják: „Csak a megyeszékhelyeken kívüli „vidéken” több szavazatot kaptunk a tavalyi önkormányzati választáson, mint tavalyelőtt az egész országban.”

A párt támogatottságát a legnagyobb kutatóintézetek áprilisban 6-11% közöttire mérték, ezzel a 2.-3. helyen áll a legnagyobb pártok közt a Fidesz, a DK és a Jobbik után.

A párt leköszönő elnökségének tagja, az alelnök Donáth Anna is, akit szintén tavaly Cseh Katalinnal együtt az Európai Parlament képviselőjévé választottak.

A Momentum mai Küldöttgyűlése megválasztotta a párt új, 7 fős Elnökségét. A tisztújítás során elsöprő többséggel – a leadott szavazatok több, mint 90%-ával – választották újra Fekete-Győr Andrást a párt elnökévé.

A hét fős elnökség további tagjaivá választották:

  • Borbélyné Bárdi Zsuzsannát, a Momentum VII. kerületi önkormányzati képviselőjét és alpolgármesterét;
  • Hajnal Miklóst, a Momentum tavalyi kampányfőnökét és XII. kerületi önkormányzati képviselőjét;
  • Körömi Attilát, a Momentum pécsi tagját, volt országgyűlési képviselőt;
  • Mándi Lászlót, a Momentum debreceni elnökét és önkormányzati képviselőjét;
  • Orosz Annát, a Momentum XI. kerületi önkormányzati képviselőjét és alpolgármesterét;
  • és Tóth Endrét, a Momentum XXII. kerületi elnökét és önkormányzati képviselőjét.

Fekete-Győr András újraválasztását követően elmondta:

„Történelmi évek és történelmi feladatok előtt állunk. Felelősségünk van abban, hogy soha ne térjenek vissza azok a rendszerek, amelyek Magyarországot a 20. század vesztesévé tették. Feladatunk, hogy Magyarországot a 21. század nyertesévé, Európa és a nyugati világ értékes és meghatározó szereplőjévé tegyük.”

A következő két év feladatait kijelölve a párt elnöke rámutatott:

„2022-ig a Momentum kormányképes parlamenti párttá fog nőni. Célunk, hogy a Momentum a kormány- és korszakváltás motorja, valamint a tisztességen és politikai békén alapuló új politikai kultúra élharcosa legyen. Befogadó közösségként kinyitjuk a kapukat azok előtt, akik hozzánk hasonló értékeket vallanak és politikai otthont keresnek, és szövetséget kínálunk azoknak a közösségeknek, amelyek mondandója fontos, de hangja még gyenge.”

Címlapkép: Momentum Facebook