Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Június másodikától ismét kinyitnak mindenhol az óvodák és a bölcsődék

Ez a cikk több mint 3 éves.

A járványveszély csökkenésének köszönhetően a kormány úgy döntött, a megyékben május 25-től, Budapesten pedig június 2-ától az óvodák és a bölcsődék visszatérhetnek a normális működési rendhez. Ezt Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár jelentette be a kormány Facebook oldalán.

A videóban Maruzsa azt is bejelentette, hogy az iskolákban a tanév végéig, június 15-ig marad a tantermen kívüli digitális oktatás.

A pedagógusok és a tanárok viszont június 2-ától találkozhatnak az iskolákban oktatási célból, valamint kiscsoportos konzultációkat és egyéni felkészítést is lehet onnantól kezdve tartani az intézményekben, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

Valamennyi iskolában meg kell szervezni az odajáró gyermekek felügyeletét, a gyermekfelügyeleti rendet az iskoláknak június 26-ig kell megszervezni és fenntartani. Intézményi hatáskörben napközis táborok is szervezhetőek „az alapvető járványügyi szabályozások mellett”.

A nyári táborok kapcsán zajlanak még az egyeztetések, ezekről a kormány jövő héten ad tájékoztatást.

Az óvodáknak és a bölcsődéknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, a nyár folyamán pedig legfeljebb két hétre állhatnak le. Erre azért van szükség Maruzsa elmondása szerint, mert „a szülők szabadsága sokesetben elfogyott, dolgozniuk kell.”

Maruzsa teljes bejelentését az alábbi videón lehet megtekinteni:

Címlapkép: MTI/kormany.hu