Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Maszkot kell viselni a budapesti tömegközlekedésen április 27-től

Ez a cikk több mint 4 éves.

Karácsony Gergely elrendelte, hogy a BKK járataira csak arcot eltakarva, vagyis kendővel, sállal vagy maszkban lehet felszállni április 27-től – értesült a hvg.hu pénteken délután. Nem sokkal később a főpolgármester videóban beszélt erről és az egyéb szigorításokról, köztük a Margit-sziget, Hajógyári-sziget és Római-part 8-20 óra közötti lezárásáról.

„Ma azzal tudunk a legtöbbet segíteni egymáson, ha április 27-étől kendővel, sállal vagy egy maszkkal az arcunkat eltakarva utazunk a tömegközlekedési eszközökön. Köszönöm az együttműködésüket, vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!”

– mondta Karácsony.

A főpolgármestert korábban jelentős kormánypárti kritika érte amiatt, hogy a járvány miatt eleinte tanszüneti menetrendet vezetett be, ami több vonalon tömeget okozott. Azóta ezt visszavonta a városvezetés, a reggeli sávban a szokásos a járatsűrűség.

Karácsony Gergely videója itt megtekinthető:

 

Karácsony Gergely Orbán reggeli Kossuth rádiós interjújára Facebook-bejegyzésben reagált, amiben említette, hogy az osztrák főolgármesterrel jövő héten tárgyal az ottani tapasztalatokról. Kitért arra is, hogy ha már a kormány Ausztria járványkezelési példáját tanulmányozza, javasolja figyelmükbe, hogy az osztrák kancellár napi 15 ezer tesztelést tart szükségesnek.

A tömegközlekedésen való maszkviselés szabálya szintén bécsi példa, ott ezt április 13-án vezették be.

(Hvg)
Címlapkép: MTI/Mónus Márton