Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mától nem Lehet Más a Politika az LMP, nevet változtat a párt

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Lehet Más a Politika mai kongresszusán született meg a döntés, hogy nevet változtatnak: mától LMP- Magyarország Zöld Pártja lesz a párt hivatalos megnevezésük, míg a rövidített pártnév „Zöldek”-re módosul.

Kendernay János és Schmuck Erzsébet a párt társelnökei jelentették be a hírt a kongresszus szünetében, amin a 2022-es választásokra való felkészülést készítették elő, illetve értékelték az elmúlt évek politikai teljesítményét. Úgy látják, hogy óriási társadalmi igény van Magyarországon és szerte Európában a zöld ügyek képviseletére, ezért mindent megtesznek, hogy egy dinamikus zöldpártot adjanak a magyaroknak, az ellenzéki térfélen belül.

„Ehhez nem elég egy több mint tíz éves múlttal rendelkező pártnak lenni, hanem szükség van a zöld ügyek előtérbe helyezésére is. Az LMP az elmúlt hónapokban markáns zöld ügyeket vállalt fel.”

Schmuck az előttük álló feladatok közül kiemelte a zöld kormányzati-minimum program elkészítését, amit az év közepére ígértek, mivel várhatóan a nyáron megkezdődnek az ellenzéki pártok vezetői közt a tárgyalások és előkészítések a következő választásokra. Az LMP pedig olyan kormányt szeretne látni 2022-ben, aminek programjának része az élhető, zöld környezet.

Ezenkívül több alapszabály módosítást is végrehajtottak: változtattak a tagfelvételi szabályzaton, ezzel „kinyitva” a pártot. Bemutatták továbbá legújabb elnökségi tagjukat is, Jakab Fruzsinát, aki debreceni, ezzel is szeretnék jelezni, hogy a klímakérdés nem csupán a fővárost érinti.

A párt szóvivője az Azonnalinak azt is elmondta, hogy egyetlen ellenszavazat mellett döntöttek az új névről. Arról, hogy lesz-e új logójuk nem tudott nyilatkozni, de arculatválást biztosan kilátásba helyezett a két év múlva rendezendő választások előtt.

Címlapkép: LMP/Facebook