Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A pedofilokról kérdezett a DK, válaszában szexuális erőszak támogatásával vádolta az ellenzéket az államtitkár

Ez a cikk több mint 4 éves.

Vadai Ágnes a DK képviselője kérdezte a kormányt és a Fideszt napirend előtt, hogy támogatják-e a párt javaslatát, amely nyilvános listát készítene a pedofilokról. A parlamenti csörte akkor vett furcsa kanyart, amikor Völner államtitkár válaszában szexuális bűncselekmények támogatásával vádolta az ellenzéket.

Vadai felszólalásában a DK javaslatát ismertette amelyben az szerepel, hogy amerikai mintára a pedofil cselekményekben elítéltek adatait hozzák nyilvánosságra, hogy a szülők legyenek tisztában azzal, ha a környezetükbe ilyen ember került. Vadai elmondta azt is: a kormánypártok már korábban leszavazták az előterjesztést, és kérte őket, most ne hivatkozzanak emberi jogi kötelezettségekre.

Válaszában Völner Pál államtitkár sorolta, hogy a kormány az elmúlt időszakban milyen kezdeményezéseket tett a pedofil bűncselekmények megelőzése érdekében, majd egy órási kanyart csinálva elkezdte összemosni a pedofíliát a szexuális erőszakkal, és az ellenzéki pártokat kezdte vádolni Gothár Péter szexuális zaklatás ügyek kapcsán.

„Nagyon szép volt a felsorolás amit említett, amikor említette, milyen oktatókról, milyen személyekről van szó, én egy dolgot azért hiányoltam, lehet, hogy nem a pedofilokról van szó, de a színházi rendezők körét nyugodtan ide sorolhatta volna. A balliberális élet emblematikus alakjait, akiket önök fedeznek. Akik gyakorlatilag minden adatot titkolnak, mindenféle szabályzatokra hivatkoznak.”

Ezután Völner Gy. Németh Erzsébet alpolgármester vádolta azzal, hogy szexuális erőszaktevőket fedez, egy nyilatkozatra utalva (mi nem találtunk ilyen nyilatkozatot az alpolgármestertől).

Végül Völner arra kérte Vadait, hogy az ellenzék sorakozzon fel a kormány nők jogainak védelmében tett vállasai mellett is.

Vadai a felszólalás végén bekiabálással tiltakozott Völner furcsa kanyarja ellen, de őt intette helyre a levezető elnök.

Völner ámokfutása azért is furcsa, mert Gothár Péter bár korábban SZDSZ-es képviselőjelölt volt, személyéről és munkásságról például a Megáll az idő című filmről, politikai oldalaktól függetlenül elismerően nyilatkoztak eddig. A szexuális zaklatás és a szexuális erőszak ügye pedig nem egyik vagy másik politikai oldal sajátja.

Később Czunyiné Bertalan Ildikó fideszes képviselő is felszólalt ebben a témában szintén a balliberális oldalt vádolva Gothár Péter szexuális zaklatás ügyéért.

A szexuális erőszakot és a szexuális zaklatást már csak azért sem lenne érdeke a Fidesznek pártpolitikai ágyútölteléknek használni, mert ahogy a Népszava emlékeztet, a Stádium Könyvkiadó vezetőinek, Kárpáti Kamil költő-írónak és feleségének, Lőkös Margitnak a 2017-ben kirobbant botránya után – amelyben a házaspárt több egykori tanítványuk vádolta meg szexuális zaklatással – a Nemzeti Kulturális Alap Könyvkiadás Kollégiuma, idén februárban 600 ezer forintot ítélt meg Balatoni kikötő és őspark – Fotók és versek munkacímű kötetére.

Gothár Péter pedig most nyert el majdnem 400 millió forintot az állami filmalaptól új filmjére.