Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy csepeli momentumos szerint végig a Fidesszel szavazott az alakuló ülésen az összefogással induló LMP-s

Ez a cikk több mint 4 éves.

Dukán András frissen megválasztott momentumos csepeli önkormányzati képviselő csütörtökön Facebook-posztban írt arról, hogy szerinte az ellenzéki együttműködés keretében megválasztott LMP-s Tóth Sándor a Fideszt segítette szavazatival a szerdai alakuló ülésen.

Az történt ugyanis, hogy az ülésen bonyolított szavazások eredményeként minden bizottságban és testületben többségbe került a Fidesz annak ellenére, hogy nem szerzett többséget a választáson. (18-ból 9 képviselőjük van a polgármesterrel együtt, akinek nincs döntési hatásköre szavazategyenlőségnél.)

Mégis gond nélkül megszavazták az összes önkormányzati pozícióra vonatkozó előterjesztést, többnyire 11-7 arányban, miután a pártfüggetlen Buckai Szövetség és az LMP képviselője (Pákozdi József és Tóth Sándor) Dukán beszámolója szerint konzekvensen a Fidesz képviselőivel szavazott.

Dukánt ez csak részben volt lepte meg, hiszen Pákozdi József közölte több ellenzéki politikussal már előző nap, hogy el fogja vállalni az alpolgármesterséget, és nem fog foglalkozni a 8 ellenzéki pártképviselővel, mert

„az LMP-t úgyis meg fogja venni a Fidesz, és nem fogunk tudni 9-en egy tömbben szavazni.”

Dukán – aki az ülésen szembesült azzal, hogy az ellenzéki delegáltak közül nemcsak a Buckai Szövetség jelöltjeit, de az LMP-ét is a Fidesz terjesztette elő – úgy fogalmaz posztjában: „Ezzel (azzal, hogy az LMP-t megvette a Fidesz -a szerk.)  utólag sajnos nem tudok vitatkozni.” .

A momentumos politikus szerint az LMP visszaélt az ellenzéki együttműködés során szerzett mandátumával.

A 444 kereste az érintett LMP-s képviselőt, Tóth Sándort, de egyelőre nem érték el. Amint megszólal az ügyben a politikus, mi is frissítjük cikkünket.

A képviselő Facebook-posztja szerint így két fideszes és egy független alpolgármestert választottak, a bizottsági elnökök, alelnökök, külsős tagok, valamint az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiban is többségbe került a Fidesz.

Az önkormányzati választáson a kerületben a Fidesz-KDNP jelöltje, Borbély Lénárd toronymagasan, 52,54 százalékos eredménnyel előzte Erdősi Évát, az összefogás jelöltjét, aki 43,23 százalékkal csaknem tíz százalékponttal kevesebbet kapott, mint a kormánypárti jelölt.

A kampányban nagy visszhangot vert, amikor a Momentum előválasztást követelt, majd először kilépett az ellenzéki együttműködésből, és csak azt követően álltak be a közös ellenzéki jelölt, Erdősi Éva mögé, hogy saját jelöltjük, Takács Mónika jelezte a végleges visszalépését.

(via 444)

Címlapkép: A csepeli Városháza. Forrás: Wikimedia/Belavagyok