Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az önkormányzat szerint nem ők szervezték Gyálon a lakossági fórumot, a tankerület szerint viszont igen

Ez a cikk több mint 4 éves.

2019. szeptember 23-25 között három gyáli általános iskolában tartottak lakossági fórumot. Mindhármon részt vett Pápai Mihály fideszes polgármester, aki éppen újrázni készült a Pest megyei városban, és a körzeti jelöltek is.

Az Eleven Gyál csoportnak azonban szemet szúrt, hogy vajon hogyan, milyen pénzből, miért tartották ezeket a fórumokat épp az általános iskolában, ezért közérdekű adatigénylést nyújtottak be. Amire meglehetősen érdekes válaszokat kaptak.

A helyi jegyző az alábbi választ küldte nekik:

„Közérdekű adatigénylésére válaszul ezúton tájékoztatom arról, hogy a 2019.09.23-25. között Gyálon, a Bartók, Ady, Zrínyi iskolákban sorra kerülő lakossági fórumok nem önkormányzati szervezésben történnek.”

Ehhez képest viszont a Monori Tankerületi központ azt írta:

„A gyáli „Lakossági Fórum” megtartására a Gyál Város Önkormányzata és a Tankerületi központ között fennálló vagyonkezelési szerződés alapján,…..a Tankerületi Központnak arról volt tudomása, hogy az esemény Gyál Város Önkormányzata szervezésében kerül megrendezésre, a Tankerületi Központ ingyenesen biztosította a helységet.  Az ingyenes használat okán nem történt számlakiállítás,…”

Az Eleven Gyál tájékoztatása szerint két helyi általános iskola is ugyanezt a választ adta nekik.

Már az is felvet kérdéseket, hogy az önkormányzat ingyen kapja meg az iskolák helyiségeit, egy-egy rendezvény céljára.

Csakhogy ha a Monori Tankerületi Központ információi a helyesek, és valóban az önkormányzat szervezte a lakossági fórumokat, akkor valójában az a helyzet, hogy egy kampányeseményt, jelesül a fideszes jelöltek bemutatkozó eseményét tartottak az ingyen megkapott termekben. Pláne, hogy még a fórum meghirdetésekor is a „Gyál Fidesz” volt megjelölve szervezőként.

És akkor arról már ne is beszéljünk, hogy egy ilyen rendezvénynek a terembérlésen túl is vannak költségei…

Gyálon a szavazatok 68,66 százalékával választották újra Pápai Mihályt, az MSZP-DK-Momentum színeiben induló Endre Dávid Bence ellenében. Mind a nyolc választókörzetben a fideszes képviselők nyertek, ellenzéki politikusok (hárman) kizárólag kompenzációs listáról jutottak be a képviselő-testületbe.

Az Eleven Gyál posztja a történtekről itt olvasható: