Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony levelet ír a CEU-nak, hogy maradjanak

Ez a cikk több mint 4 éves.

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, ahol ismertette főpolgármestersége első napjaival kapcsolatos terveit.

A megválasztott főpolgármester egyrészt korábban ismertetett terveiről beszélt: az első közgyűlésen klímavészhelyzetet hirdetnek, fokozatosan bevezetik a 14 év alattiak ingyenes BKV utazásait, az első évben 7 éves korra emelik az ingyenesség határát, illetve az álláskeresőknek is ingyenessé teszik a tömegközlekedést. Korrupciós minimumprogramot hirdetnek majd, amelyet 5 éve már Zuglóban is elfogadtak. Betiltják a rabszolgatörvény alkalmazását a fővárosi cégeknél, és egyeztető tanácsot hoznak létre a cégek és a munkavállalók képviselői között.

Karácsony beszélt arról is, hogy levelet ír a CEU vezetőjének, hogy az intézmény minél több programja maradjon Budapesten. Október 23-án megnyitják a Városháza Parkot, és egész napos rendezvényt szerveznek majd a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulóján.

A főpolgármester beszélt arról is, hogy még októberben kezdeményezi a most győztes polgármesterek, a Szabad Városok Szövetségének létrejöttét, hogy a városvezetők segíteni tudják egymást, jó gyakorlatokat és tapasztalatot cseréljenek.

A megválasztott főpolgármester pénteken, miután átvette a hivatalát, Orbán Viktornak is levelet ír, szerinte Orbán vasárnapi szavai alapján lesz lehetőség az egyezkedésre Budapest érdekében.

Karácsony már délelőtti, Indexnek adott interjújában is számos új dolgot osztott meg arról, mire készül. Erről itt olvashattok.