Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bekamuzta a fideszes sajtó: Scarlett Johansson nem támogatja Tarlós Istvánt

Ez a cikk több mint 4 éves.

A 24.hu írta meg, hogy bár korábban erről szóltak a hírek, úgy tűnik, a kormánypárti médiában csak bekamuzták, hogy Scarlett Johansson színésznő támogatja Tarlós Istvánt.

Valójában a 24.hu-nak a színésznő által küldött közleményéből most az derül ki, hogy a színésznő inkább a demokrácia melletti szavazásra biztat:

Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.

A 24.hu szerint a színésznő arra reagált, hogy számos kormánypárti médiatermék propagandát gyártott abból, hogy járt Tarlósnál. Olyan mondatok szerepeltek a találkozásról az eredetileg a Borsban megjelent cikkben, mint például:

A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul.

De nem csupán a Bors, hanem szinte mindegyik kormánypárti médiatermék átvette az  – úgy tűnik – teljes hazugságot.