Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás állása 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Szívinfarktusa után két nappal elhagyta a kórházat Bernie Sanders

Szívinfarktusa volt Bernie Sandersnek, erősítette meg a vermonti szenátor kampánycsapata pénteken, miután a demokrata elnökjelölt elhagyta azt a Los Angeles-i kórházat, ahol két nappal korábban megműtötték.

Sanders kedd este került mellkasi fájdalmakkal kórházba, és az orvosok egy rutin eljárás keretében két ügynevezet stentet ültettek be neki, ami segít blokkolni az artéria elzáródását. Sanders pénteken még Los Angelesben marad, utána visszatér otthonába, Burlingtonba, és azt ígéri, hamarosan folytatja a kampányt.

Bernie Sanders elhagyja a kórházat szívinfarktusa után / forrás: twitter

„Két és fél kórházban töltött nap után nagyszerűen érzem magam, és rövid szünet után várom, hogy visszatérjek a munkába” – mondta Sanders

Kérdéses, hogy ez a betegség mennyire fog ártani Sanders kampányának. Az amerikai választásoknál ugyanis hagyományosan fontos szerepe van az elnökjelöltek egészségügyi állapotának, márpedig Sandersszel szemben eddig is sok kérdés fogalmazódott meg életkora kapcsán, mivel ő a legidősebb az elnökjelöltek között. Sanders 78 éves, míg Joe Biden volt alelnök és demokrata elnökjelölt 76, az elnök Donald Trump 73, Elizabett Waren pedig 70 éves.

Most úgy tűnik, hiába próbálta eddig a Sanders-kampánycsapat sportolós képekkel és videókkal bizonyítani Sanders fiatalosságát, az infarktus ezt a imázst felülírhatja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The rumors are true. I’m being recruited by the Dodgers.

Bernie Sanders (@berniesanders) által megosztott bejegyzés,

Sanders egyébként az orvosai szerint jól van, a szerdai műtét után már sétált a kórházban, és péntekre kiengedték, a kampánycsapat szerint pedig biztosan részt vesz az október 15-én következő demokrata elnökjelölti vitán.

Pedig a Sanders kampány nem áll rosszul: negyedévről-negyedévre sikerül a kampánynak egyre több pénzt gyűjtetnie, és a második-harmadik helyen áll a demokrata versenyben. Lemaradva Biden volt alelnöktől, nagyjából partiban a szintén szociáldemokrata, de Sanderstől kicsit jobbra álló Elizabeth Warennel. Sanders már 4 éve is nagyon jól teljesített az előválasztás első két államában, Iowában és New Hampshire-ben.

Címlapkép: twitter
Olvass tovább!