Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Leköpték Budapest belvárosában Will Smith egyik fellépőjét

Ez a cikk több mint 4 éves.

Egy Facebookra feltöltött videón tisztán látszik az, ahogyan Budapest belvárosában, a Szent István Bazilikánál egy arra járó idős hölgy leköp egy fekete férfit, aki éppen az utcán álldogált.

A rövid videót George Black Cell, egy Budapesten élő, nigériai származású DJ töltötte fel személyes lapjára, ahol azt írja, az ilyen módon inzultált férfi Will Smith tegnapi, budapesti koncertjén lépett fel a színész-énekes mellett.

Black cell a videóhoz rövid kommentárt is fűzött, amelyben egyértelműen rasszista inzultusként írja le a helyzetet:

„Íme egy videó, amire felfigyeltem. Ahogyan ez az úriember éppen Budapest városának szépségét élvezte a barátaival, hogy azután majd Will Smithszel közösen lépjen fel a színpadon … arra járt egy gyűlölettől hajtott nő, és le is köpte a fickót. Páran talán azt mondanák, hogy csak egy őrült, de én azt mondom, hogy visszataszító és rasszista. Kérlek osszátok meg ezt a videót, hogy ezt a nőt megtaláljuk, és soha többé ne ismételhessen meg ilyen tettet, valamint kérjen elnézést ettől a fiatalembertől.”

A férfi nevét egyébként nem tudjuk, és Facebook posztból is csak annyi derült ki, hogy a tegnap esti koncertre érkezett csupán Budapestre. A kommentelők egyike azonban itt is felhívja a figyelmet arra, az esetet jelenteni kellett volna a rendőrségnek, hiszen szerinte túl sok ilyen eset történik Magyarországon és szűkebben a fővárosban, amely egyszerűen azért sikkad el, mert nem indítanak az ügyben eljárást.