Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Origo Karácsonyt akarta leleplezni, de az derült ki, nincs szemüveges a szerkesztőségükben

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Karácsony Gergely még plakátot készíteni is alkalmatlan – fotó” címmel került ki az Origo-nak nevezett nem túl éleslátású kormányzati hírportálra egy cikk. A cikk nem huny szemet afölött, pontosabban szembesített mindenkit azzal, hogy az ellenzék főpolgármester-jelöltjének kampányplakátján egy hiba van!

Az Origo szerint persze Karácsony szeme se áll jól igazából, náluk már egy szemüveg-hiba is cikket érdemel. Hiszen mi láttatná jobban egy főpolgármester alkalmatlanságát, mint hogy el van rontva egy plakátja. Ez persze szemfényvesztés, nézzünk szembe az igazsággal: talán a plakáthiba és a városvezetési képesség között az ég világon nem látszik semmi összefüggés.

A csipás szem is idővel kinyílik, így ha magára a cikkre fókuszálunk, akkor megláthatunk egy fontos dolgot: feltehetőleg egyetlen szemüveges sincs az Origo szerkesztőségében. Ugyanis a cikk a következő problémát akarja láttatni velünk:

És ebből bizony kiderül, az Origo-nál hiányzik pár szemüveg az éleslátáshoz.

Ugyanis nem lyuk tátong Karácsony szeme mellett, ahogy az Origo szerzője látja, hanem arról van szó, hogy Karácsony szemüveges, márpedig a szemüveg lényege egy lencse, ami torzítja a fotókat.

Szemléltetésként iderakunk két fotót szerkesztőségünk szemüveg nélkül is éleslátású tagjairól.

Tóth Csaba, a Mérce alkalmatlan szerkesztője.

Bogatin Bence, a Mérce alkalmatlan szerkesztője.

Nem csak a Mérce szerkesztőinek alkalmatlanságáról tudunk azonban bizonyító erejű képeket mutatni. Megdöbbenéssel tapasztaltuk például Szijjártó Péter alkalmatlanságát is, aki szintén nem tud magáról fotót készíteni:

Szijjártó Péter (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Azt pedig már nekünk is sok volt, hogy a mindig oly precíz Varga Mihály is szemüveges, tehát nem tud magáról fotót készíteni, így alkalmatlan:

Varga Mihály (Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)

Beláthatjuk, kedves Olvasó, az Origo-hoz nem éleslátásuk miatt veszik fel a dolgozókat, hanem hogy szemétségeket és szemenszedett hazugságokat írjanak. Ez esetben kijelenthetjük, a kormánysajtónál nem csak vérszemet kaptak, de túl is tolták, szemérmetlenül!

Lapszemlénk ezzel véget ért.