Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Attól, hogy jó színész vagy, még nem járna neked lakás!

Ez a cikk több mint 4 éves.

Reviczky Gábor most új szerepet kapott, az anyagi juttatásért minden rendszert kiszolgáló művészét osztották rá. Bár a szerep persze nem olyan erős, mint a Mephisto, tényleg sok tanulsággal szolgál.

Reviczky Gáborról a sajtóban jelent meg a hír, hogy nehéz helyzetben van, mert a sok ingázás megviseli, ezután pedig Bácskai János, ferencvárosi polgármester kiutalt neki egy lakást, nem zavartatva attól, hogy 1500 fős várólista van a kilencedik kerületben az önkormányzati lakásokra. Reviczky rögtön meg is hálálta a 82 négyzetméteres, 2 és fél szobás lakást, és fel is került a ferencvárosi Fidesz kampányoldalaira, mint a polgármestert támogató színész.

A sztoriban az a legszörnyűbb, hogy Reviczky Gábor minden valószínűség szerint nem gonosz, sőt nem is sejti, hogy amit csinált, az durva visszaélés. Bácskai polgármester problémás ügyeiről, a parkolásról, a lakásmutyikról nem hallott, és arra a kérdésre, hogy nem visszás-e a helyzet, amibe került, annyit mondott, hogy „most mit mondjak erre?” – a 444 cikke szerint. Valószínűleg csak volt egy problémája, és úgy gondolta, megoldja okosba, egy fotó meg némi kampánytámogatás mi is ezért cserébe?

Nyilván Reviczky Gábor nem látja, hogy ő ezzel a mentalitással olyanok elé lép a sorban, akiknek nincsenek kapcsolatai. A pályakezdő fiatalok, a Pestre költöző egyetemisták, a megcsúszott helyzetű családok, a szegények, mindazok elé, akiket penészes lakásokba, odúkba, szoba-albérletetekbe, borzasztó helyekre vagy épp az utcára lök a brutális árakkal elszabaduló budapesti albérleti piac.

Nyilván Reviczky nem tudja, hogy 400 üres lakás áll Ferencvárosban, amiből még a 160 jó állapotban lévőt, sem piaci lakbérrel, se szociális bérlakásként nem ad ki az önkormányzat, és 1200 ember vár arra, hogy kapjon valamilyen bérlakást, azaz segítséget.

Nyilván Reviczky miért is lenne szégyenlős, amikor mindenki tudja ebben az országban, hogy így mennek a dolgok, hogy csak nyalni kell, uram-bátyámkodni, és leesik egy jó üzlet, némi pénz vagy egy bérlakás.

Viszont már tudja Reviczky Gábor, hogy ezzel mi a probléma, még alakíthatja ezt a karaktert úgy, hogy a karrierjén ne essen olyan csorba, hogy a polgármestert támogató színész szerepét egy kiutalt olcsó bérlakásért cserébe játszotta el.

Már csak azért is érdemes lenne, mert ismert emberként van felelőssége a példamutatásban, és pont ezért egy gesztussal, ennek a lakásnak a visszautasításával példát mutathatna arra, hogy nem mindenki akar részt venni az ilyen lakásmutyikban.