Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A meleg Milo Yiannopoulosszal hirdették a hetero büszkeséget jobboldaliak Bostonban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Bostonban, az Egyesült Államokban „Straight Pride” néven tartottak jobboldali csoportok heteró-felvonulást a szexuális kisebbségek Büszkeség felvonulása mintájára, azonban az esemény nem úgy sült el, ahogy tervezték, mivel a néhány száz felvonulót több, mint ezer ellentüntető várta.

A rendezvényen  részt vett és felszólalt Milo Yiannopoulos, az amerikai alt-right trumpista sztárja, aki rendszeresen homoszexualitásával kérkedik.

A Szuper Vidám Boldog Amerika nevű szervezet által szervezett felvonuláson „nagy marsall” minőségben részt vevő Yiannopoulos beszédében követelte, hogy az LGBTQ betűkombinációhoz – mely a leszbikus, meleg, biszexuális, transszexuális és queer szavak angol megfelelőiből áll – adják hozzá az S-t, mint straight, amit a heteroszexuálisokra használnak.

A jobboldali megmondóember ugyanakkor nem fejtette ki, a betűkombinációban hol képzeli el az S betűt, így nem tudjuk, hogy melegek és leszbikusok, netán a transzok és queerek között, esetleg egész máshol képzeli el a szexuális többség reprezentációját.

A néhány száz fős csoport rendőrök kíséretében járult a bostoni városháza elé az ellentüntetők válogatott szitkozódásai közepette, az eseményről beszámoló Guardian szerint a

„náci geci”

népszerű volt a homofób menet elutasítói között.

Az LMBTQ közösségéről ismert Emerson főiskola kollégiumának lakói

„legyél meleg”

és

„nincs szükség heteró büszkeségre”

feliratú transzparensekkel köszöntötték a vonulókat, Lee Pelton, a főiskola elnöke pedig perverziónak minősítette a felvonulást, melyet többen videóra rögzítettek.

Habár John Hugo szerint a Szupervidám szervezet nem homofób, a városháza előtt tartott beszédek során többször felmerült az iskolákban tapasztalható állítólagos homoszexuális propaganda – melyet Magyarországon Torgyán József néhai kisgazda politikus már a több, mint húszéves „Féregirtó” beszédében emlegetett -, ezzel összefüggésben pedig a gyerekek homoszexualitásra nevelése.

Több felszólaló ismert szélsőjobboldali volt, többek között a Büszke Fiúk szervezetből, melyet erőszakos, rasszista, fehér felsőbbrendűséget hirdető megmozdulásairól ismerhetünk, és sokan fejezték ki ruházatukkal és megszólalásaikkal, hogy Trump elnök elkötelezett támogatói.

A jobbára békésen lezajlott rendezvény során harminchat embert, többségükben ellentüntetőket tartóztattak le, a rendőrség könnygázt is bevetett egy alkalommal, és négy rendőr sérült meg.

A Szupervidámak részéről többször elhangzott, hogy éves rendszerességgel megrendezett eseménynek tervezik a vonulást, ahogy arra is utaltak, hogy karácsony napjaiban is készülnek valamilyen akcióval.

Az esemény kapcsán Alexandria Ocasio-Cortez, a demokrata párt balszárnyának képviselője is megnyilvánult, „Küzdök a Maszkulinitásommal” parádénak nevezve a felvonulást, valamint megjegyzésekkel illette a nemi arányokat is. Mint írta,

„ahhoz képest, hogy ezek a férfiak állítólag oly büszkék heteroszexuálisságukra, valódi inkompetenciát mutatnak abban, hogy nőket csábítsanak a rendezvényükre.”

via Guardian / The Hill