Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Aki nem akar, csak az nem talál faültetésre helyet Budapesten

Nem az a baj azzal, hogy Tarlós István szerint nincsen hely arra Budapesten, hogy fákat ültessünk, hogy Tarlós nem talál ilyen helyeket, hanem az, hogy nem akar találni.

Akkor, amikor a feladat pont az lenne, hogy megtaláljuk a módját a klímakatasztrófa eljövendő korszakában, hogy miképpen tudjuk megtartani például az esővizet, és felhasználni arra, hogy utána ebből zöld felület képződjön, ami árnyékot ad a 40 fokban, és oxigént termel, egyéb dolgokról nem is beszélve. Akkor amikor az átalakuló klíma mellett a városainkat is át kéne alakítani, hogy élhetőek legyen az új körülmények között, luxus olyan emberre szavazni, aki ezért nem hajlandó semmit sem tenni. Mert lehet, hogy Tarlós azt mondja, lesz 49 pontja a klímavédelemért, de ha közben nem hajlandó találni helyet a fáknak, akkor pontosan tudhatjuk, mennyire gondolja ezt komolyan.

Márpedig nem a térkőnek kell helyet találni, nem a gigafejlesztéseknek és nem a stadionoknak. Budapest legnagyobb problémája az, hogy olyan fejlesztések nincsenek, amik élhetőbbé teszik ezt a várost minden lakó számára.

Azt láthatjuk Budapesten, hogy térkő az van, gigafejlesztési tervek vannak, stadionépítési tervek vannak, de azoknak a nyamvadt fáknak bizony nincs helye.

Az viszont elég veszélyesnek tűnik, ha jövőre és a következő 5 évben sem lesz helye a fáknak. Pedig nem csak hely kéne, hanem komplex terv a klímaátalakulásra, és nem csak fa kéne, hanem gyep, virágok (nem, nem választás előtti muskátliládában), zöld és zöld, parkok, rekreációs helyszínek, közösségi terek, és lehetőség arra, hogy ne fulladjunk meg a szmogban, ne főjünk meg a városunkban, ne dögöljünk bele abba, hogy olyan városvezetőink vannak, akik nem találnak helyet rá, hogy élhetőbbé legyen a város.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán
Olvass tovább!