Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orosz krémtortával küldte nyugdíjba az ellenzék Tarlós Istvánt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ma délelőtt tartják a 2014-19-es ciklus utolsó önkormányzati testületi ülését Budapesten, és ebből az alkalomból Karácsony Gergely kampánystábja egy orosz krémtortával lepte meg Tarlós István főpolgármestert.

A párbeszédes Barabás Richárd az akció kapcsán elmondta: az utóbbi időben Tarlós tiszteletlenül és meglehetősen mogorván beszél az ellenfeleiről és ellenfelei választóiról. Ez azt mutatja, hogy megfáradt a főpolgármesterségben és abban, hogy nem sikerült kiviteleznie azokat a fejlesztéseket, amelyekre Budapestnek szüksége van.

Barabás szerint a főpolgármester épp ellenkezőleg járt el: kivágta a fákat, lebetonozta a várost, engedte, hogy kicsavarják a kórházakat és iskolákat Budapest kezéből, és kiszolgálta a kormányzatot.

Az ellenzéki politikus szerint olyan főpolgármesterre van szükség az új ciklusban, aki a budapestieket képviseli, nem pedig a hatalmat szolgálja ki.

A most záruló ciklus utolsó közgyűlésén ezért Barabásék orosz krémtortával kedveskedtek Tarlósnak. Ahogy a hármas metrónál orosz érdekek lettek kiszolgálva, úgy ez az torta méltó szimbóluma lesz az utolsó közgyűlésének – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Közben a főpolgármester a hvg.hu-nak küldött egy publicisztikát, amelyben nem finomkodik ellenzéki kihívójával kapcsolatban. Mint írja, Karácsony Gergely

„Zuglóban öt éve nem bír el néhány kerületi szintű hörcsöggel, közben előterjeszti, hogy bármikor kész hevesen tarkón harapni egy leopárdot.”

Tarlós szerint az ellenzék csupán a tavalyi országgyűlési választási vereség miatti elégtételként tekint az önkormányzati választásokra, ami szerinte „hókuszpókusz”. Korábbi nyilatkozataihoz hasonlóan most is arról írt, hogy

„(e)rősödőben vannak olyan jelzések, miszerint az ellenzéki kampány hátterében szűk, de serény csapatmunka folyik régi SZDSZ-esek szellemvilágában.”

Tarlós kitér saját főpolgármestersége eredményeire is, például a fonódó villamosra és más kötöttpályás fejlesztésekre, az új szmogrendeletre és taxirendeletre, a BKV fejlesztésére, a kerékpáros fejlesztésekre és a „megvalósítás stádiumába került” elektronikus jegyrendszerre.

A főpolgármester szerint mindezek után az új ciklusban „lehetőségünk koncentrálni a közeljövőben a környezetvédelemre és a hajléktalanproblémára.” Előbbi kapcsán a 170 oldalas klímastratégiára és 160 oldalas zöldinfrastruktúra fejlesztési koncepcióra utal, utóbbi kapcsán azonban nem említ semmilyen ígéretet az eddig tapasztalt, és hatásosnak cseppet sem mondható kriminalizálás mellé.