Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemondott a karcagi rendőrkapitány

Ez a cikk több mint 4 éves.

Lemondott kapitányságvezetői tisztségéről Teleki Zoltán, Karcag rendőrkapitánya 2019. augusztus 15-ei hatállyal – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A közlemény arra nem tért ki, mi volt a lemondás oka.

Közel egy hónapja az Index írt arról, hogy egy felvétel tanúsága szerint a karcagi rendőrkapitányság vezetője a „differenciált intézkedés” lehetőségére emlékeztette beosztottait, például arra, hogy a kórházigazgatót hagyják békén, ha tilosban parkol, mert ha összevesznek, akkor a rendőrség sem kap majd szívességeket. Az RTL Klub pedig múlt héten hozott nyilvánosságra egy videófelvételt, amiből úgy tűnik, bár jogszerűen jelentettek fel szabálysértő kórházi vezetőket, mégis arra kérték feletteseik az intézkedő rendőröket, nézzenek félre.

Tegnap (augusztus 13-án) egyébként az MTI tudósítása szerint a Jobbik arra szólította fel a Belügyminisztériumot, hogy amennyiben a karcagi rendőrkapitányság vezetője  nem mond le magától, akkor menesszék és gondoskodjanak olyan utódról, akiben „a helyiek meg tudnak bízni”.

Lukács László György kijelentette: amennyiben a nyilvánosságra hozott  hangfelvétel valódi, akkor bűncselekmény történt. Az eset azért is aggályos, mert aláássa a rendőrségbe és az egészségügybe vetett bizalmat – fűzte hozzá a politikus.  A frakcióvezető-helyettes azt kérte, hogy visszamenőlegesen is tárják fel azokat az eseteket, amikor a rendőrkapitány arra utasította beosztottjait, hogy térjenek el a jogszabályoktól. Egyúttal felszólította a város kórházát: vizsgálják ki, hogy miért kerültek előre egyes emberek a várólistákon.

A karcagi kapitányság vezetésével augusztus 16-ai hatállyal Karsai Lajos őrnagyot, a megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetőjét bízza meg Urbán Zoltán László megyei főkapitány – írja az MTI.

via MTI