Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kilakoltatják a tiszaújvárosi anyát, aki munkahelyi balesetben elvesztette a karját

Ez a cikk több mint 4 éves.

Egy hete van elhagyni a lakását annak a tiszaújvárosi nőnek, akiről a 24.hu korábban hosszabb riportot készített -amelyet mi is szemléztünk -, miután adósságai miatt kilátástalan anyagi helyzetbe került. Beáta négy évvel ezelőtt veszítette el a karját munkahelyi balesetben: egy rosszul beállított tésztagép szakította le a kezét, azóta nem tud dolgozni, devizahitelét sem tudta tovább törleszteni, most pedig elveszíti lakását is.

Mindössze az egyik környékbeli faluban talált egy fogyatékkal élőket alkalmazó munkahelyet, ahol négy órát dolgozhat, ez azonban a napi megélhetésre és a rezsire is csak alig elég.

Mint elmondta, annak 6,2 milliós tartozást követelt tőle a bank, amely két év alatt 8 millió 800 ezerre nőtt. Lakását ennél kevesebbért, 8 millió 400 ezerért árverezte el a bank, azaz majd’ félmilliós tartozása a lakása elvesztése után is marad az asszonynak.

Beáta most  ígéretet kapott az önkormányzattól arra, hogy havi 25 ezer forintos bérleti díjért biztosítanak neki egy önkormányzati lakást.

Az asszony ügyéből tavaly parlamenti téma is lett, miután tavaly ősszel elvették Beátától a 20 ezer forintosfogyatékos támogatást, arra hivatkozva, hogy „nem súlyos mozgásszervi fogyatékos”, illetve”már nem szorul a kormányrendelet szerinti segédeszköz állandó használatára”. Akkor az EMMI a 24.hu-n keresztül kereste meg Beátát, azonban az asszonynak csak annyit sikerült kiharcolnia, hogy egy évre kivételes rokkantsági ellátást ítéltek meg 33 ezer forint értékben.

Beáta hiába vitte bíróságra az ügyét, azóta sem kap fogyatékos támogatást.

(24.hu)