Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Toroczkai szerint Románia a Dikh TV-n keresztül támogatná Magyarország megcsonkítását

Ez a cikk több mint 4 éves.

Sajtótájékoztatót tartott szombaton a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom részéről Toroczkai László, a párt elnöke, mivel

„az egész országot elárasztották a Dikh televízió, Magyarország első cigány televízióját reklámozó óriásplakátok”.

A szélsőjobboldali mikropárt vezetője komoly aggodalmát fejezte ki, hogy az ország minden pontján találhatók Dikh TV-s plakátok, így falujából – melynek polgármestere – Ásotthalomról a sajtótájékoztató helyszínére tartva is többet látott belőle, mint amennyi jól esett volna neki.

Toroczkai szerint nemzetbiztonsági kockázatot vet fel a Dikh TV.

A pártelnök kifejtette, egy ilyen plakátkampány, valamint egy országos tévéadó elindítása több százmillió forintos tétel, így véleménye szerint felmerül a kérdés,

„kik állnak a Dikh televízió mögött, kik pénzelik a Dikh televíziót, Magyarország első cigány televízióját. Különösen fontos ezt a kérdést feltenni annak függvényében, hogy az elhíresült törökszentmiklósi eseménysor kapcsán azt láthattuk, hogy a Dikh televízió munkatársai folyamatosan hangulatkeltéssel hergelték a helyi, illetve az országos cigányságot.”

Törökszentmiklósra a Mi Hazánk szervezett szélsőjobboldali, rasszista, félelemkeltő célú vonulást, melyet a rendőrség épp többek között az utóbbi ok miatt nem engedélyezett, azonban tartottak egy rasszista gyűlést a városban, komoly felháborodást váltva ki.

A rendezvény ellen helyben demonstráltak helyi és és máshonnan érkezett cigányok, antifasiszták, ellenzéki pártok politikusai, civilek, mi pedig percről percre közvetítettünk a portálon, valamint – a PP-ben megtalálható – élő videóban a Mérce Facebook oldalán.

Törökszentmiklóson valószínűleg a Mi Hazánk hangulatkeltése, valamint rasszista megmozdulása miatt a párt kiemelkedően jól szerepelt az ország többi részéhez képest az Európai Parlamenti választásokon – 15 százalékot értek el az országos 3,32-höz képest.

Toroczkai most a Dikh TV állítólagos magyarellenes propagandájától félti a magyarságot.

Kifejtette, meglátása szerint a Dikh TV-n rendszeresen „rasszista parasztokról” beszélnek, ami véleménye szerint voltaképpen magyarellenes rasszizmus, ennek pedig egyenes következményei lesznek a magyarellenes atrocitások a cigányság részéről.

Ismét előhozta továbbá az Opre Roma Párt, valamint a cigány szeparatizmus toposzát, tovább rettegve, miszerint ez majd minden bizonnyal hangsúlyos eleme lesz „Magyarország első, hangsúlyozottan, kizárólag a cigányságról szóló, cigányoknak szóló televíziójában”.

Milyen Opre Roma?

Az Opre Roma Párt egy kiugrott jobbikos cigány férfi, Kamarás István egyszemélyes showműsora, a cigányság körében gyakorlatilag nincs támogatottsága, azonban remekül kiszolgálja a különböző szélsőjobboldali politikai formációkat, mikor épp egy szeparatista cigányra van szükség az agendához.

A Mi Hazánk is előszeretettel rémüldözik az újabb eljövendő, ezáltal a magyarországi cigányság által levezényelt Trianonon, aminek mind az állami média, mind az MTI lelkesen ad teret, így segítve elő a tömeghisztériát – de még az elvileg fogát hullatott oroszlán Vona Gábor is Kamarással diskurál a „cigányság ügyeiről”. A jelenséget Márton Joci foglalta össze kiválóan ebben a cikkben.

A Mi Hazánk elnöke nemzetbiztonsági kockázatról is delirált, midőn összeboronálta a Dikh TV-t és az Opre Roma pártot, melyek együtt úgy gondolja, veszélyeztetik Magyarország területi integritását. De a politikus tovább ment, és mivel a tévének van egy román befektetője, az országgyűlésen belül, szándékozik

„akár vizsgálóbizottság kezdeményezésével feltenni [a kérdést], hogy Románia, állami pénz Románia részéről állhat-e [a befektető] háta mögött, vagy bármilyen más állami, Magyarországtól független, más állam részéről érkezett-e pénz a Dikh televízió mögé.”

Ezután kifejtette, véleménye szerint a tévé tulajdonosa, egy fiatal nő nem valószínű hogy rendelkezik a sok százmillió forinttal melybe a tévé elindítása kerül, majd áttért arra, hogy a külföldi befektető mögött ha nem román, áll-e EU-s („brüsszeli”), vagy EU-n kívüli pénz.

Az ismert szélsőjobboldali Budaházy György szerint a többek között a Fidesz érdekében is működő Mi Hazánk Mozgalom elnökének félelmeit illetően az alábbi videóból lehet tájékozódni:

Címlapkép: Toroczkai László / Facebook