Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Budaházy György: lássuk be, a Fidesz segíti a Mi Hazánkat

Ez a cikk több mint 4 éves.

Erről Budaházy György, terrorizmussal vádolt szélsőjobboldali aktivista a Mi Hazánk Mozgalom kapuvári fórumán beszélt meglepő őszinteséggel.

A Youtubera feltöltött teljes beszélgetésből a Partizán vágta ki az említett részletet, amelyben Budaházy így beszél a Fidesz és a Mi Hazánk sokak által felvetett kapcsolatáról:

„Most ugye az van, hogy a Fidesz megint szeretne egy olyan pártot, aki ezt a közeget azért mégis csak összefogja, stb., és akivel szót tud érteni, és ugye erre adódik a Torooczkaiék által megalapított Mi Hazánk, amit azért lássuk be, hogy a Fidesz segít. Tehát ad neki médiát. Persze meg lehet mondani, hogy neki is jó, mert a Jobbikot… persze, a Jobbikot le kell rombolni. De azért mégis csak ad neki, és ugye szabad is szidni a Fideszt, mert a jobbikos szavazók máshogy nem fognak ide átpártolni, ha a Fideszt csak dicsérjük. Azért a jobbikos szavazókat minél jobban át kell hozni, tehát ez egy kicsit a Fidesz forgatókönyve”

Ahogy Budaházy folytatta, és arról kezdett beszélni, hogy a Mi Hazánk beteljesíti a Fidesz elképzelését, a moderátor egyre idegesebbnek tűnt, amikor pedig az előbb említett gondolat elhangzik Budaházytól, előbbi egészen furcsa, kb. az általános iskola hátsó udvarán keménykedő végzős fiúktól megszokott mozdulatsort tett.

Budaházy hozzátette, hogy azzal önmagában nincs baj, hogy nem ellenségei egymásnak azok, akik a nemzetük helyzetén szeretnének javítani, és a két párt által leképzett társadalmi csoportok is nagyjából megfelelnek egymásnak, csak vehemenciájukban különböznek.

De lehetne több is a Mi Hazánk ennél, ez kétségtelen – mondta.

A Jobbikból kivált, szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom legutóbb azzal hallatott magáról, hogy május 21-én rasszista demonstrációt tartottak Törökszentmiklóson a helyi cigány lakosság ellen. Akkor Toroczkai Lászlóékat ellentüntetők várták, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, és más baloldali antifasiszta csoportok, valamint liberális ellenzéki pártok is megmozdulást tartottak a településen.

Június elsején pedig a párt félkatonai szárnya, a Nemzeti Légió bont zászlót Szegeden, az egyébként leginkább magyarok kivégzésében és a fehérterrorban jeleskedő horthysta Nemzeti Hadsereg megalakulásának az érfordulóján. Az eseményre szintén szerveződik antifasiszta ellentüntetés.

(Partizán, 444)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt