Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Náci jelképeket és rakétafegyvert is találtak olasz szélsőjobboldaliaknál

Két, 50 és 51 éves olasz, valamint egy 42 éves svájci állampolgárt tartóztattak le Torinóban, miután náci jelképeket és harci fegyvereket találtak náluk – írja a Morning Star.

A rendőrség közlése szerint az akció egy egy éve zajló nyomozás eredménye, amely során szélsőjobboldali szervezetekhez köthető embereket kerestek, akik a hatóságok szerint részt vettek az ukrajnai harcokban az oroszok által támogatott szeparatisták ellen – de a BBC ezzel ellentétes információról számolt be, miszerint pont az ő oldalukon harcoltak.

A brit lap szerint

  • náci szimbólumokat,
  • egy katari légiharc-rakétát,
  • 9 gépkarabélyt,
  • 1  géppuskát
  • és 7 pisztolyt találtak náluk.

Fotó: Facebook / Morning Star

A fegyvereket az egyik olasz állampolgár lakásában találták meg, aki 2001-ben a szélsőjobboldali Forza Nuova jelöltjeként indult egy szenátusi helyért.

Ukrajna és Olaszország között az utóbbi időben feszültté vált a viszony, miután Olaszországban múlt héten 24 év börtönbüntetésre ítélték az ukrán polgárháborúban résztvevő olasz-ukrán állampolgár Vitalij Markiv-ot, aki a vád szerint bűnrészes egy olasz fotóriporter halálában – Ukrajna azonban tiltakozott az ítélet ellen, miszerint nem az ukrán férfi, hanem egy rakétatámadás végzett a fotóssal.

(Morning Star)

Címlapkép: Facebook / The Morning Star