Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony szerint összeállt az ellenzéki kampánystáb, már csak az LMP-re és a Jobbikra várnak

Ez a cikk több mint 4 éves.

Karácsony Gergely immáron ellenzéki főpolgármester-jelöltként tartot ma sajtótájékoztatót, ahol az előválasztás eredményével kapcsolatban azt mondta, a Budapestiek a saját kezükbe vették a város sorsát, így most minden feltétele megvan annak, hogy az ellenzék elindítsa közös kampányát, és a budapestiekkel szövetségben visszahódítsa a várost.

Karácsony az előválasztás utolsó napjaiban tett egy vállalást, amit teljesített is:

vállalta, hogy az előválasztás utáni 12 órában az ellenzéki pártok közötti viszonyokat „kiegyenesíti”, a bizalmi problémákat megoldják, hogy neki tudjanak vágni a közös kampánynak és Budapest visszafoglalásának – ez sikerült.

Karácsony lefolytatott minden ilyen tárgyalást, valamennyi ellenzéki párt vezetőjével beszélt tegnap éjjel és ma délelőtt, ennek eredményeképp az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös kampánystábot hoz létre, melyben minden ellenzéki párt erőforrásaira, szervezetére, aktivistáira is szükség lesz, hogy ne csak a főpolgármesteri címet, hanem mind a 23 kerület polgármesteri címét is megnyerjék.

Emellett létrehoznak egy politikai testületet, melyben minden, a jelöltségét támogató ellenzéki párt vezető politikusa részt fog venni, és közösen alakítják ki a győzelmi stratégiát.

A pénz, a hatalom, a média és még sok minden más van a Fidesz oldalán, amit Karácsony szerint csak rengeteg önkéntes munkával, aktivisták ezreivel, ajtóról-ajtóra kopogtatva, illetve az online térben lehet kompenzálni.

„Azt se felejtsük el, hogy van már 70 ezer aktivistánk”

– emlékeztetett az előválasztáson szavazókra, hiszen ők azok, akiknek láthatóan nagyon fontos Budapest megváltoztatásának az ügye.

„Semmilyen akadálya nincs annak, hogy az elkövetkező napokban a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás teljes csapata egy hajóban evezzen”

– jelentette ki Karácsony, aki reméli, hogy 1-2 napon belül arról is be tud majd számolni, hogy ez a kör tovűbb bővül, hiszen szükség van az LMP-vel és a Jobbikkal való megállapodásra is. Ezzel kapcsolatban holnap folytatódnak a tárgyalások.