Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kálmán Olga: „Karácsony Gergely az ellenzék jelöltje, és Tarlós István csomagolhat”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Kálmán Olga tartott ma délután sajtótájékoztatót, miután tegnap vereséget szenvedett az előválasztáson. A sajtótájékoztató azért is volt külön érdekes, mert Kálmán Olga tegnap nem vett részt az eredményhirdetésen.

A DK által támogatott független jelölt 4 plusz egy pontban foglalta össze mondanivalóját:

  1. Ami történt Budapesten, több mint fantasztikus és a demokrácia ünnepe. „Megcsapott minket a demokrácia szele” – mondta Kálmán Olga. Szerinte nagyon fantasztikus dolog, ami történt, és hozzátette, büszke minden budapestire.
  2. Szívből gratulál Karácsony Gergelynek. Szerinte a két jelölés felpezsdítette az előválasztást, amin értelmes és jó viták voltak. Karácsony Gergely pedig megmutatta, valódi, szoros versenyben is jól tud teljesíteni. Nagyon meggyőző többséggel nyert Karácsony szerinte.
  3. „Nem kérdés, Karácsony Gergely a jelölt, amiben csak lehet, a munkámmal segíteni fogom őt” – mondta Kálmán Olga harmadik pontja nyitányaként. Ő és a DK azért dolgozik, hogy sikeres jelölt legyen Karácsony, és sikeres, győztes főpolgármestere legyen Budapestnek.
  4. Köszönetet mondott a DK-nak, szerinte ez nem csak egy párt, hanem egy közösség is.

Arról, hogy miért nem volt ott a tegnapi sajtótájékoztatón, azt mondta, nem kapott meghívást, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni szerinte. Nem tudott ő sem, a pártelnök sem és a kommunikációs igazgató sem erről a sajtótájékoztatóról, de nincs rosszindulat és rossz érzés benne emiatt. Előre elkészítette a gratuláló videót, és azokkal az aktivistákkal töltötte a délutánt, akik ezt a kampányt végigharcolták.

„Marad-e a politikában?” – kérdezték Kálmán Olgát. Személyesen egyeztetett Karácsonnyal, de további leülések lesznek arról, hogyan tudja Kálmán Olga segíteni az ő munkáját a legjobban. Arról is beszélt, a DK-val se beszéltek még a további együttműködésről.

„Miért nem járt sikerrel?” – kérdezte az M1 Kálmán Olgát, aki erre visszakérdezett: „nem volt siker?” Kálmán szerint ez óriási siker volt, mert voltak viták és a három jelölt közül a legjobbat kiválaszthatták az emberek.

Az M1 választási csalásról szóló kérdésére Kálmán Olga annyit válaszolt, egy válasz van, hogy „Karácsony Gergely az ellenzék jelöltje és Tarlós István csomagolhat”. A konkrét kérdésről pedig azt mondta, Karácsony Gergely a Gyurcsány hangjával őt támogató hívások miatt bocsánatot kért, ezzel el van intézve az ügy.