Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kálmán Olga: Komoly esély van visszaszerezni Budapestet

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Ez a város pezseg”, és fantasztikus dolog, hogy ennyi ember megmozdult Budapesten egy nem-klasszikus, nem az állam által szervezett ellenzéki előválasztáson – mondta Kálmán Olga a Mércének a szavazás napján adott interjújában.

Szerinte Budapesten komoly esély mutatkozik arra, hogy visszavegyék a várost a választópolgárok, akik azért jöttek el szavazni, hogy ők dönthessék el, ki lesz az, aki kiállhat Tarlós ellen.

Nagyon sokáig kérette magát, hogy politikai színtérre lépjen – mondta, de végül nem érezte azt, hogy nehezen ment volna neki. A kampányáról nem tudja biztosra azt mondani, hogy „csillagos ötös” volt, de sokat dolgozott ő is és mindenki, aki ezalatt segítette.

Kálmán Olga szerint azért nem lehetett sok helyen látni nyilatkozni és szerepelni a kampány során (többek között mi is próbáltunk vele interjút készíteni, de nem jártunk sikerrel), mert rövid volt a kampányidőszak. Azt is hozzátette, hogy nem biztos, hogy produktív lett volna, ha a „csapból is Kálmán Olga folyik”, és csak egymást oltották volna ki a túl sok szerepléssel.

A késő délutánra várható eredménnyel kapcsolatban azt mondta, hogy nem gondolkozott előre pozícióosztásokon, és azt sem tudja, az eredményeket követően mi lesz az első dolga, de a győztest a többieknek támogatniuk kell majd.