Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A londoni támadás után Southamptonban is bántalmaztak egy meleg párt

Nemrég járta be a sajtót a hír, hogy május legvégén egy csoport férfi súlyosan bántalmazott két nőt egy észak-londoni buszjáraton a kora hajnali órákban, miután a pár nem volt hajlandó az „ő szórakoztatásukra” csókolózni. A nőket akkor véresre verték az elkövető férfiak, akik közül ötöt már sikerült letartóztatnia a londoni rendőrségnek. Ellenük gyűlölet-bűncselekmények, rablás (egy telefon és egy táska is eltűnt), csoportosan elkövetett súlyos testi sértés miatt nyomoznak.

Most szombat délután ismét egy brit pár volt az áldozata egy támadásnak Southamptonban, ahova egy előadás miatt érkeztek, melyben szerepelnek. A további előadásokat a támadás miatt lemondták.

A southamptoni társulat színészei, Lucy Jane Parkinson és Rebecca Banatvala egy Olivier-díjas darabban (Rotterdam) szerepeltek, amely egy leszbikus nő történetét meséli el.

Lucy Parkinson arról számolt be, hogy úton a színház felé megcsókolta partnerét, majd ezután ütés érte, amitől a földre bukott. Az ügyben nyomozó hampshire-i rendőrök valószínűsítik, hogy Parkinsont kövekkel dobálták meg egy elhaladó autóból.

Rebecca Banatvala úgy nyilatkozott az esetről, hogy

„Egyáltalán nem értem, hogy mi értelme volt ennek az erőszakos cselekedetnek, ráadásul olyanoktól, akik nem is ismernek minket.”

Az előadásokat szervező produkciós iroda (Hartshorn-Hook) kiállt a színészek mellett, és közölte, a párt

„nagyon megrázta ez a gyáva, homofób gyűlölet-bűncselekmény.”

A Mérce nők elleni erőszakról szóló sorozatát (16 akciónap a nőket ért erőszak ellen) itt olvashatjátok.

BBC; The Guardian

Ha támogatásra van szüksége, mert Önt vagy ismerőseit bántalmazás vagy szexuális erőszak érte, itt talál részletes információkat.

Segélyvonal bántalmazott és szexuális erőszakot átélt nőknek: 06-80-505-101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenesen hívható mobilról is).

A biztonságos internethasználatról itt olvashat bővebben.

Olvass tovább!