Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Családfőként is nehéz helyzetbe került a Suzukiból elbocsátott alapszervezeti titkár

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, február 7-én alakult meg az esztergomi Suzuki-gyárban a helyi alapszervezet, titkárt is választottak Szakács Gábor személyében, de a cég – jogilag aggályos módon – még a szakszervezet megalapításáról szóló hivatalos bejelentés előtt kirúgta a megválasztott munkást.

A Vasas Szakszervezet jogi útra vitte az ügyet, előző héten pedig félpályás útlezárást is tartottak a gyár mellett, a munkavállalókat szállító buszokat a Suzuki pedig inkább egy másik útvonalra terelte, csak ne fussanak össze még véletlenül se a bejárat előtt tiltakozó szakszervezeti tagokkal.

A Vasas továbbra is küzd a bíróságon, most azonban segítséget kérnek, hogy könnyíthessenek a kirúgott alapszervezeti titkár helyzetén.

Mint írják, Szakács Gábor azzal, hogy kiállt munkatársaiért és elveszítette munkahelyét, családfőként is nehéz helyzetbe került.

„2006. január 1-e óta dolgoztam a Magyar Suzuki Zrt. összeszerelő üzemében.

2019. február 7-én megalakítottuk a Vasas alapszervezetet a Suzuki parkolójában.

Másnap mikor bementem dolgozni azonnali hatállyal eltávolítottak biztonsági őrök jelenlétében a gyár területéről. Azóta munkanélküli vagyok. Folyamatosan küzdünk a Vasas Szakszervezettel, hogy tudomást vegyen rólunk a vállalat.

Célom az, hogy elfogadja a Suzuki, hogy Vasas Szakszervezet alakult a gyárában, és azt szeretném, hogy az ott dolgozó embereknek legyen érdekvédelmük” – idézik a Facebook posztban Szakács Gábort, akinek párjával az idei évre tervezett esküvőt is le kellett mondania a kialakult helyzet miatt.

A jogilag aggályos módon elbocsátott alapszervezeti titkárnak és családjának az alábbi címeken lehet utalni:

Bankszámlaszáma:
Szakács Gábor
Duna Takarék
58600513-15113957

Paypal:
[email protected]

Címlapkép: Fotó: Kurucz Árpád