Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Játékpénzért nyomozás, valódi lopásáért semmi?

Ez a cikk több mint 4 éves.

A NAV nyomozást indított a Kétfarkú Kutya Párt vezetői ellen pénzhamisítás miatt. Feltehetőleg azért, mert vicces pénzeket nyomtattak a kormány Soros-kampányát parodizálva. Egészen abszurd a szituáció, amelyben az állami hatóságok egy jogilag is egyértelmű vicc ellen nyomoznak, de a halálkomoly korrupciót, visszaéléseket semmibe veszik.

Ugyanis aki ránéz ezekre a bankjegyekre, az egyszerűen nem gondolhatja azt, hogy forintról van szó, a hasonlóság csak felületes, tehát ezt senki nem veheti komolyan. De még ha véletlen valaki mégis igazi pénznek nézné ezeket a papírokat, annak a valószínűsége, hogy egy tranzakció kapcsán mindkét fél így tegyen, annak az esélye tényleg a 0 felé közelít.

Pontosan ezért felmerül a kérdés, hogy ezt mégis hogy?

Miközben az OLAF-jelentés kapcsán, Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az ügyei kapcsán nincs látnivaló, miközben a NAV azt nem találja furcsának, hogy Mészáros Lőrinc gyorsabban gazdagodik, mint bárki valaha is ebben az országban, közben erre az ügyre lecsapnak.

A Budapest-Belgrád vasútvonal, ami drágább lesz, mintha Audikból raknák ki az útvonalat, az nem érdekli a magyar hatóságokat, a paksi bővítésnél semmi érdekes nem merül fel, az állami plakát- és médiaköltségek semminek a gyanúját nem vetik fel, és így tovább, lehetne folytatni a sort, lassan tényleg a végtelenségig.

De egy játékpénz, az nyomozást ér. Persze a Kétfarkú Kutya Párt tényleg szórja a játékpénzt, a nagykutyák viszont a mi pénzünkkel játszanak. Lehet, inkább errefelé kéne az állami szerveknek kapargatni.

De ha már mégis ebben az ügyben folytatnak nyomozást, érdemes lenne továbblépni. Felkészül a Gazdálkodj okosan és a Monopoly!

Címlapkép: Mérce