Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ököllel ütöttek arcon egy nőt, aki a Fidesznek gyűjtött aláírást

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Fidesznek gyűjtöttek aláírásokat aktivisták Miskolcon tegnap, amikor egy férfi odalépett hozzájuk, szidalmazni kezdte őket, majd ököllel arcon is ütötte a párt egyik női szimpatizánsát. A közbelépő Fidesz-aktivisták akadályozták meg, hogy további súlyos tettlegességre kerüljön sor – adta hírül az MTI. Kriza Ákos, a város fideszes polgármestere közleményében azt írta,

„a Fidesz helyi szervezete mélységesen elítéli az ilyen, agresszív, a testi sértésig fajuló ellenzéki megnyilvánulásokat”.

A férfit a rendőrség előállította, a vérző sértettet a kiérkező mentők kórházba vitték. „Testi sértés bűncselekménye elkövetéséért a feljelentés megtörtént” – közölte a polgármester.

Múlt hét szombaton a Momentum aktivistáit szintén aláírásgyűjtés közben ért atrocitás – habár itt tettlegesség nem történt, kár mindenképp keletkezett. A Momentum standjához egy idős úr lépett oda, és úgy tett, mintha alá akarna írni, majd egyszerűen tollával az egész ívet áthúzta. Ami egyben azt is jelenti, hogy az ezen az íven már szereplő aláírásokat is érvénytelenné tette.

Nemes Balázs, a párt szóvivője akkor a következőképp reagált a történtekre:

„Áthúzni a kitöltött ívünket NEM OKÉ, és amúgy törvényellenes is.”

Érdemes tehát leszögezni: fizikai erőszakot, vagy bármilyen hátráltatást alkalmazni bárkivel szemben politikai nézetei (vagy bármi más) miatt nem oké, és pláne nem törvényes.