Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Márton: Az oroszlánszelídítő szembenézett a fenevaddal

Ez a cikk több mint 5 éves.

Bernard-Henri Lévy egy nárcisztikus fasz.

Miközben Orbán Viktor épp betiltja a Magyar Tudományos Akadémia – MTA – hivatalos oldal működését, miközben kilóra árulja ki a tőkének (magyarnak-nemzetközinek egyaránt) a magyar munkavállalókat, miközben az új „családtámogatásnak” csúfolt, állami szelekciós mechanizmusokkal milliók élethelyzetét, kiskeresetű családok megélhetését nehezíti meg, miközben Európa legalacsonyabb társasági adóját (a nagyvállalatoknak kedvezve) és Európa legmagasabb ÁFA-ját (a szegényeket megsarcolva) vezeti be az egyik legszegényebb tagállamban, akkor Bernard-Henri Lévyben nem támad fel a pironkodhatnék, hogy a miniszterelnök az érdekképviseleti vezetőkkel összesen (!) nem tárgyalt annyit az elmúlt 9 év alatt mint vele, hanem diadalittasan távozik Orbán dolgozószobájából! Az oroszlánszelídítő szembenézett a fenevaddal! Fantasztikus látványosság, csak most – csak önöknek!

Bernard-Henri Lévy a tipikus Nyugat-európai gőg és önteltség példaképe: legalább tájékozódott volna előzetesen az érintettektől, hogy mik a valódi problémák ebben az országban, legalább igyekezett volna ezt a lehetőséget számukra is kiterjeszteni (vitte volna magával Lovász Lászlót, vagy másokat – hívta volna nyilvános vitára Orbánt, hogy ne kettejük kvaterkázása legyen az esemény). De nem, neki a gyarmattartó attitűd volt az adekvát. Elnéz a perifériára, és megpróbálja a „barbár” Orbánt jobb belátásra bírni, hiszen tudja ő, hogyan kell beszélni az ilyen „zsebdiktátorokkal”!

Szánalmas, ostoba, beképzelt lófaszjóska.

Ez nem segítség, ez nem szolidaritás, hanem a magyar emberek szenvedésén elnyert önfényezés, amit kiválóan tud majd értékesíteni Franciaországban és szerte Európában: az ember, aki megpróbálta térdre kényszeríteni a „kelet-európai diktátort”! Néhánnyal több teltházas előadást már most beírhat a naptárába, és persze Orbán is jól járt, hiszen fogadta a „civilizáció-felkent-hírnökét”, tehát annyira szar alak mégsem lehet! Win-win!

Kár, hogy a magyar emberek élethelyzete Bernard-Henri Lévy ripacsériájától semmivel sem lesz jobb, ellenben Orbánéknak újabb kiváló hivatkozást szolgáltatott arra, hogy példázhassák szalonképességüket.

Ha lenne gerinc Bernard-Henri Lévyben, akkor minimum a magyarországi turnébevételeiről lemondana az MTA dolgozói részére, vagy felajánlaná azt valamilyen sztrájkalapnak. Tudjuk: nem fog így tenni. What a surprise!

A szöveg eredetileg a Partizán Facebook-oldalán jelent meg.