Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bagoly mondja verébnek, hogy parkolási maffiózó

Ez a cikk több mint 5 éves.

Csütörtökön Kocsis Máté és a zuglói Fidesz közösen tartott sajtótájékoztatót arról, hogy gyámság alá kell venni Karácsony Gergely zuglói polgármestert, az MSZP, DK, Szolidaritás és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét a zuglói parkolási ügyek miatt. Kocsis még arra is utalt, csak Zuglóban veszteséges a parkolás.

Tehát az a Fidesz, amely Ferencváros polgármesterét adja, ahol kirobbant a parkolási botrány, az a Fidesz, amely a parkolási botrány legfontosabb szereplőjét, a korrupt Centrum parkolási KFT volt vezetőjét utaztatja Kínába szerződéseket kötni, az a Fidesz, amely Zuglóban csont nélkül megszavazta a parkolási közbeszerzést, sőt még be is szóltak Várnai László képviselőnek, aki megkérdőjelezte a szerződést – szóval ez a Fidesz mutogat Karácsony Gergelyre, hogy korrupt. Arra a Karácsony Gergelyre, aki tartózkodott ugyanezen a szavazáson. Meg mellesleg Kocsis még hazudik is, hiszen a Fidesz által vezetett 11. kerületben is veszteséges a parkolás.

Tehát miközben a fél város ugyanannak a parkolási maffiának az áldozata, és a fél várost fideszes polgármester vezeti, kétharmados többsége van a parlamentben a Fidesznek, Tarlós István révén egy főpolgármestere, és fővárosi közgyűlési többsége, ja, és van egy Polt Péter nevű alakjuk a legfőbb ügyészség élén, ők mutogatnak arról, hogy Karácsony Gergely tehet a parkolási maffiáról.

És nem szakad rájuk a plafon?

Persze értem én, mi a logika. Az senkit se érdekel már, hogy a fideszesek szénné lopják a várost és az országot, az viszont érdekes hír, hogy Karácsony Gergely belekeveredett egy korrupciós ügybe, még ha saját haszna nem is származik feltehetően belőle (persze ettől még belekeveredett).

Kevés undorítóbb dolgot láthatunk ma a magyar nyilvánosságban annál, ahogy a minden elemi szabályt, tisztességet, demokratikusságot, felelősséget áthágó tetteikért semmilyen következményt nem vállaló emberek, magukkal kapcsolatban annyira leviszik a szintet, hogy már lényegtelen, hogy belekerülnek-e a szardobálásba, úgyhogy örömmel hajigálják a szart.

Persze ez egy általános trükk, miközben naponta 2-3 korrupciós ügy derül ki a Fidesz potentátjairól, azzal a koncentrált médiahatalommal, amivel rendelkeznek, bárkire rá tudják ezt a szart borítani. Ha pedig a delikvens maga is sáros kicsit, akkor ugye a kormánytól független médiának is kötelessége ennek utánajárni.

De hát azért mégis csak az van, hogy a parkolási maffiában valójában a Fidesz érintett leginkább, és neki lenne lehetősége leginkább változtatni. Így egy dolognak örülhetünk: végre a „bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű” közmondást tökéletesen tudjuk alkalmazni.