Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fridays for Future nyílt levele Orbán Viktornak és a cseh, lengyel, német kormányfőknek

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Azt mondjátok, mindennél jobban szeretitek a gyermekeiteket, miközben a saját szemük előtt lopjátok el a jövőjüket.” (Greta Thunberg)

2019. március 21-én Csehország, Lengyelország, Magyarország és Németország kormányfői megvétózták az Európai Parlamentben a 2050-es karbonsemlegességi határidőt.

Magyar, cseh, lengyel és német kormányfők, Önök most a sorsunkról szavaztak!

A Párizsi Egyezmény felrúgásával, a 2050-es határidő megvétózásával a jövőnket és a reményeinket vétózták meg!

Mi pedig a partvonalról nézzük végig, ahogy a képviselőink semmibe veszik a legalapvetőbb emberi jogainkat, az igazságosságot és a józan ész szavát a gazdasági érdekekért.

Pontosan tudjuk, hogy a 2050-es határidő is kevés lenne a felmelegedés 1.5 fok alatt tartásához és a katasztrófák elkerüléséhez. És látjuk, hogy a vezetőink még ennyit sem hajlandóak megtenni értünk.

Cseh, lengyel, magyar és német kormányfők, Önök cserben hagytak minket! Mindenkit, aki egy-két évtizednél tovább fog még élni a Földön. Ha nem tudnak ellenállni a gazdasági nyomásnak, Önök nem alkalmasak a képviseletünkre!

Nincs egyetlen értelmes érv, hogy tovább húzzuk az időt! Úgy tűnik, ezt gyerekek százezrei jobban megértik Önöknél. Amelyik ország vezetője egy ilyen törvényt megvétóz, ne állítsa, hogy bármit tesz a klímavédelemért, mert az csak képmutatás!

Követeljük, hogy fogadják el a tényeket, fogadják el, hogy tenni kell, és fogadják el a törvényeket, amelyek cselekvésre köteleznek. Ne álljanak az életünk útjába! Mi már eldöntöttük, mi a fontos, most Önökön sor.

„A változás itt van, akár tetszik nektek, akár nem.” (Greta Thunberg)

Fridays For Future Csehország
Fridays For Future Lengyelország
Fridays For Future Magyarország
Fridays For Future Németország

Az aláírók listája bővül.

Kiemelt kép: Fridays for Future Magyarország