Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

DK: Kósa Lajos 83 éves édesanyja egy sikeres, reklámtervezéssel foglalkozó céget vásárolt Debrecenben

Ez a cikk több mint 2 éves.

Kósa Lajos 83 éves édesanyjának új cége nyomdai előkészítéssel és reklámtervezéssel foglalkozik, és nem mellesleg több tízmillió forint értékben kapott megbízásokat a debreceni önkormányzattól és annak cégeitől – mondta el mai sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció debreceni önkormányzati képviselője.

A képviselő szerint az önmagában gyanús, ha Kósa Lajos és a pénz egy mondatban szerepel, ezért adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, hogy megtudja, állt-e az önkormányzat szerződéses viszonyban a Kaméleon Dizájn Kft-vel, Kósa anyjának legújabb cégével.

A megkapott dokumentumokból kiderült, hogy a debreceni önkormányzat, az önkormányzat tulajdonában lévő Vagyonkezelő Zrt., és annak tagvállalatai több tízmillió forint összértékű szerződés állt- és áll fenn. A dokumentumok alapján nagyjából 200 szerződés született 15 év alatt, a cég rengeteg megrendelést kapott, és kap ma is, az önkormányzattal például már Papp László polgármestersége alatt, 2018. decemberében is volt él szerződése – a politikus édesanyja tehát sikeres vállalkozást kaparintott meg.

Kati néni, ahogy Varga nevezte, nyugdíjas óvónőként megvilágosodva hatalmas pénzügyi pályafutásba kezdett és ma, 83 éves korára már „luxusjárgányokkal és sportmotorokkal feltuningolt disznótelep tulajdonosa, nagyvállalkozóvá vált”.

Varga hozzátette, hogy sajtóinformációk is megerősítik, hogy nem csak Kósa édesanyja az egyetlen fideszes szál a Kaméleon Dizájn Kft. történetében, Kósa Lajos jó barátja, az a Rácz Róbert is „aktív résztvevője volt a cégnek”, aki a Hajd-Bihar megyei kormányhivatal kormánymegbízottja, régebben a megyei közgyűlés elnöke volt, és egészen a múlt évig a Fidesz parlamenti frakciójának is a tagja volt.

Varga azt is elmondta, hogy ez a sokadik ügye Kósának: kezdve attól, hogy a saját volt alpolgármestere „miszter húsz százaléknak” nevezi őt hivatalos beszélgetésen, a csengeri hölgy 1300 milliárdos örökségén át Kósa feleségének ügyéig, mikor 6 millióért vásárolt meg egy 140 millió forintot érő céget.

Címlapkép: MTI