Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elfogták az utrechti lövöldözéssel gyanúsított férfit

Ez a cikk több mint 5 éves.

A biztonsági kamera felvételei alapján azonosította, majd rövidesen letartóztatta a holland rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint gyilkos lövöldözésbe kezdett ma dél körül a hollandiai Utrecht város központjában, a 24 Oktoberpleinen megálló villamoson.

A török származású Gökmen Tanis 37 éves, és a török állami Anadolu hírügynökség már ott élő rokonait is megszólaltatta, aki arról számoltak be, a férfi korábban Törökországban egy rokonára is pisztollyal lőtt már, egy családi vita kapcsán.

Jan van Zanen utrechti polgármester az incidens kapcsán eddig „legalább három áldozatról” számolt be, hozzátéve, súlyos sérülésekkel a villamosnak még 9 további utasát kezelik jelenleg is kórházban.

A hatóságok hangsúlyozták, nem zárják ki, hogy klasszikus, iszlamista terrortámadás történt a városban.

A támadás teljesen váratlanul történt késő délelőtt, amikor Utrecht egyik legforgalmasabb terén a zsúfolt villamos éppen a megállóba állt be. A holland Algemeen Dagblad napilap egy önmagát csak Nielsként bemutató szemtanút is megszólaltatott, aki meggyőződéssel állította, egyetlen személy, egy nő, lehetett Gökmen Tanis célpontja, de a rá leadott lövések körülötte sokakat eltaláltak a szűk, emberekkel tömött térben.

A helyi televízió szerint az utrechti rendőrség régebbről ismeri már Tanist, akit többször bevittek egy nő ellen intézett halálos fenyegetéseket, és a nő 24 Oktoberpleinhez közeli házára is rálőtt már pisztollyal.

(The Guardian)

Címlapkép: CBS News, Twitter