Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Akciózott a Momentum Palkovics miniszter 32 ezer forintos albérleténél

Ez a cikk több mint 5 éves.

Mint mi is megírtuk kedden, Palkovics László innovációs miniszter egy 63 négyzetméteres önkormányzati lakásért a Budai Várban költségelvű bérleti díjat fizet. A Budavári Önkormányzat lakásrendelete alapján négyzetméterenként 510 forintot, vagyis a lakás havi bérleti díja kicsit több mint 32 ezer forintra jön ki.

Ez háborította fel annyira a Momentum ifjúsági szervezetének aktivistáit, hogy még kedd este elmentek a miniszter budavári albérletéhez.

Mint írták a Facebookon:

Palkovics László, aki az elmúlt években többszörösen kárt okozott a magyar diákságnak, aki Orbán Viktor utasítására elüldözte a CEU-t és ellehetetleníti a Magyar Tudományos Akadémiát, a becslések szerint 32 ezer forintért bérel lakást magának. Eközben a magyar diákok komoly lakhatási gondokkal küzdenek!

A párt ifjúsági szervezetének videója szerint pedig üzenetekkel ragasztották tele a ház falát, például azt a felíratott rakták ki:

Amit nekünk kell fizetnünk: 150-200 ezer forint. Amit nekik: 32 ezer.

Az eseményről videó is készült.

Végül a Momentum aktivistái azt kérték Palkovicstól, amikor ebben a lakásban álomra hajtja a fejét, gondoljon a kilakoltatott családokra, és azokra, akik nem tudják megfizetni az albérletüket.

Címlapkép: Momentum tizenx/Facebook