Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fidesz-szimpatizáns blogger csapata bántalmazott békés tüntetőket

Ez a cikk több mint 5 éves.

Mint azt a Mérce elsőként megírta, a mai Becsület napja kapcsán lezajlott tüntetések és ellentüntetések után a helyszínt elhagyó diákokat támadtak meg fekete ruhás alakok, és bántalmazták őket, hogy elvegyék a náluk lévő transzparenseket. Nem sokkal ezután jelent meg a Bede Zsolthoz köthető Vadhajtások nevű oldalon egy kép, ahol 7 fekete ruhás férfi látható az ellopott transzparensekkel.

Az alábbi szöveggel:

Meguntuk! Meguntuk, hogy külföldről importált antifasiszták fenyegessenek.Itt az első figyelmeztetésünk!

A portál szövege többes szám első személyben fogalmaz, és nem nevez meg semmilyen más csoportot, vagy azt, hogy mástól kapták a fotót, így nem értelmezhető máshogyan, minthogy a portálhoz köthető csapat tulajdonította el erőszakosan a transzparenseket.

Mint korábban írtuk, a megtámadott fiatalok állítása szerint a békés demonstrációjuknak után hazafelé indultak, és miután már nem volt körülöttük egy rendőr sem, fekete ruhás ismeretlenek rájuk támadtak, elvettek tőlük két zászlót, egy embert a falnak dobtak, illetve többeket megütöttek.

Úgy tűnik tehát, hogy a támadók a Bede Zsolthoz köthető Vadhajtások emberei lehettek, legalábbis a portál büszkén vállalja a tett végrehajtását.

Bede Zsolt rendszeresen provokál, de eddig a tettlegességig nem ment el. Legutoljára egy Bayer Zsolt fórumon jelent meg, ahol a biztonsági örök szeme láttára és mindenfajta közbelépése nélkül tépte le tiltakozók maszkját. A 2018-as választások előtt azt állítva, hogy ő korábban Jobbik szimpatizáns volt, számtalanszor akciózott Jobbik-rendezvényen, a Fidesz körüli sajtó pedig mindig beszámolt ezekről az eseményekről. De Bede volt az is, aki Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő fotóját felrakta egy bábúra, amelyet egy DK-s rendezvényről lopott el, majd ezután a bábút felakasztotta a Köztársaság téren. További tetteiről, és arról, akciói mennyire hasonlítanak a putyini politika hasonló elemeihez a 444 közölt cikket.

Bede rendszeres vendége az Echo Tv-nek is, akciói mindig a kormánypárt érdekét szolgálják. Most pedig egy neonáci tüntetés védelmében saját portálján vállalta, hogy csapata diákokat támadott meg.